Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poznara trápil trest i zvracení, s Duklou ale rozhodl. Snad už zlínské jaro nepřijde, řekl

Ve čtvrtek od disciplinární komise dostal stop na dva zápasy, jenže trest ještě nenabyl právní moci, takže Tomáš Poznar mohl nastoupit proti Dukle. A pro Zlín se stal klíčovou postavou výhry 2:1. Vytáhlý útočník, který v posledních dnech bojoval se zdravím, k prvnímu gólu výrazně přispěl a druhý rozhodující sám dal v nastavení z penalty. Nyní doufá, že se ševci vyhnou svému typickému jaru.

Tomáš Poznar
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Rozhodnutí disciplinárky samotného Poznara mrzí, což řekl po zápase s Duklou. "Za mě je to trochu smutné rozhodnutí. Nebyl v tom úmysl, Mešaninov mě fauloval, já jsem se chtěl od něj odtrhnout. Vím, že na videu to vypadalo blbě, to přiznávám. Budu se odvolávat, protože s trestem nesouhlasím," uvedl.

S jednáním na disciplinárce nemá žádné zkušenosti, ani sám nevěděl, zda bude muset jet do Prahy. "Moc žlutých nedostávám, červené taky ne," poznamenal. "Je to pro mě nová situace, věřím, že se domluvíme. Doufám, že by z toho mohla vzniknout podmínka. Ten hráč nebyl zraněný. Za mě je tam spousta věcí, které by mohla disciplinárka vzít do úvahy," myslí si.

Zatím nepravomocný trest nebyl jedinou patálií Tomáše Poznara v tomto týdnu. "V noci na pátek jsem asi čtyřikrát zvracel, v pátek jsem netrénoval, ale dnes jsem se cítil už dobře, takže jsem se soustředil na to, abych to zvládl," přiznal.

Poznar byl už u první branky Zlína v prvním poločase, kdy ale byl správně označen za střelce obránce Dukly Ostojič. "Šel tam krásný balón od Petra Buchty, rval jsem se do zakončení a on si to tam lupl," usmál se Poznar.

V hektickém závěru došlo k penaltovému verdiktu sudího Proskeho. Poznar ani na chvíli nepochyboval, že to byl verdikt správný. "Byl tam centr, šel jsem po balonu, byl to od Holendy na mě faul," vrátil se ke klíčovému momentu zápasu.

Sám si pak vzal míč a penaltu proměnil. "Jsme tak domluvení s Lukášem Železníkem, že penalty kope ten, kdo není faulován. Ale on na hřišti nebyl, tak jsem to vzal na sebe, mám už dost zkušeností. Navíc jsem ty penalty trénoval a jsem rád, že to vyšlo a vyhráli jsme," řekl kanonýr.

Podlě něj hrála Dukla celkem otevřený fotbal. "Měli jsme hodně šancí, Dukla to mohla mít ve svých rukou, ale nakonec nedala vyloženou šanci a body tak máme my," hodnotil Poznar. "Nám chybělo trochu víc klidu v koncovce, takže ten stav nemohl být až do konce jiný, než byl. Proměňování šancí bylo naším kamenem úrazu, je potřeba na tom pracovat," myslel si.

Zlín vyhrál podruhé za sebou a zahání tak pomalu obvyklé jarní chmury. "Vyšlo nám toto rozestavení, kdy jsem sám na hrotu, a budeme ho pilovat. Jsem rád, že na mě trenér sází a budu to chtít vrátit. Snad to nebudou ta zlínská jara, která tu bývala dřív," věří Poznar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články