Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Poznar trestu neunikl. Za knockout Mešaninova si dvakrát nezahraje

Ve dvou ligových zápasech bude fotbalistům Zlína chybět útočník Tomáš Poznar. Disciplinární komise ho dodatečně potrestala za úder loktem do obličeje Arťoma Mešaninova v utkání s Ostravou, přestože rozhodčí zákrok přehlédli.

Tomáš Poznar ze Zlína (uprostřed) v utkání s Ostravou
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Poznar minulý týden v utkání 23. kola gólem a přihrávkou pomohl ukončit čekání "ševců" na první vítězství od začátku prosince. Zápas nicméně neměl dohrát, protože před koncem prvního poločasu udeřil loktem Mešaninova. U sudích jeho zákrok prošel, u disciplinárky však ne.

"Disciplinární komise přistoupila k potrestání, protože nikdo z rozhodčích tento prohřešek neviděl," vysvětlil předseda komise Richard Baček. "V takovémto případě může naše komise přistoupit k následnému potrestání. Protože nedošlo k vyloučení v průběhu utkání, hráč je oprávněn hrát, než rozhodnutí nabude právní moci," dodal.

Už potřetí během jara byla kvůli fanouškům potrestána Sparta Praha. Tentokrát musí klub zaplatit pokutu 100 tisíc korun za pyrotechniku a nevhodné pokřiky příznivců při utkání s Ostravou. Po třech jarních kolech dostal celek z hlavního města pokuty v celkové výši 180 tisíc korun a trest mu hrozí i za poslední duel v Liberci.

"Pokuta byla udělena nejen za použití pyrotechniky, ale především také za nepřijatelné skandování na hráče Milana Baroše a hostující tým. Pokud by se takové skandování mělo opakovat, disciplinární komise přistoupí k tvrdším trestům, které se bezprostředně dotknou i fanoušků," uvedl Baček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články