Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Pozitivní testy na covid-19 hlásí také Sparta. Nemocný je hráč a člen realizačního týmu

Po Příbrami odhalily testy na koronavirus pozitivní případy také ve Spartě. V pražském týmu jde o jednoho hráče a také člena širšího realizačního týmu. Lídr první ligy má v neděli hrát se Zlínem, páteční trénink Sparta zrušila.

Sparťan Lukáš Juliš (druhý zprava) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Pozitivně testovaní byli izolovaní od týmu. Věříme, že utkání budeme moct hrát," uvedla Sparta. V sobotu podstoupí tým další testy, které rozhodnou o osudu zápasu. Pokud by výsledky druhé kontroly byly negativní, pravděpodobně by se hrálo podle plánu.

Sparta kvůli nákaze zrušila páteční přípravu prvního týmu a pro veřejnost uzavřela tréninkový areál na Strahově, kam v době tréninků budou moci jen zaměstnanci, hráči a členové realizačních týmů. Zápasy na Strahově budou moci diváci sledovat, ale za speciálních opatření.

Minulý ročník první ligy se kvůli koronaviru v týmech Karviné a Opavy nedohrál, v nové sezoně platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry.

Je Sparta v titulové formě? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Ani to však nezabránilo odložení sobotního zápasu Příbrami se Slováckem. Středočeský celek měl čtyři nakažené už před předchozím utkáním s Opavou, které ještě mohl odehrát. Po dalším nárůstu nákazy covid-19 na devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu musela Příbram do izolace a její duel se Slováckem je prvním odloženým zápasem v sezoně.

Sparta by proti Zlínu měla v neděli hájit stoprocentní bilanci v dosavadním průběhu soutěže, protože v úvodních třech kolech jako jediná ještě neztratila ani bod. Letenští se díky tomu poprvé od 4. kola ročníku 2016/2017 dostali na první místo tabulky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články