Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Považanec si na sníh zvykl a je v Jablonci spokojený, ale léto má radši

Je mu osmadvacet a na sever Čech přišel v sezoně 2016/17 z pražské Dukly. Jakub Považanec je v Jablonci spokojený, i když tady se s fotbalisty zima moc nemazlí a celou zimu mimo soustředění v teple tráví hráči na umělé trávě. Ovšem v přípravě potvrdili formu a ani jednou neprohráli. Zápas Olomouc – Jablonec můžete sledovat živě v pátek od 17.40 na ČT sport.

Jakub Považanec v dresu Jablonce
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Jeho začátky v Jablonci nebyly snadné. "První rok se mi až tak nedařilo, ale už jsem se aklimatizoval. A rok 2018 byl asi nejúspěšnější pro tým i pro mě. Hráli jsme Evropskou ligu, držíme se na špičce tabulky. Dal jsem i nějaké góly a jsem tu spokojený," vysvětloval muž hrající se sedmičkou na dresu.

Jediné, co ho trochu mrzí, je, že to má domů daleko. "Dostanu se tam tak dvakrát třikrát do roka," řekl. Ale klady převažují: "Město se mi líbí, kolektiv je výborný."

Už si vyzkoušel i slovenskou reprezentaci. "Pro každého je největší pocta nastoupit za reprezentaci. Už se mi to na padesát procent splnilo. Byl jsem na srazech a v nominaci, ale ještě jsem nenastoupil. Vyběhnout v národním týmu aspoň na tu jednu minutu by bylo super," vyslovil zatím nesplněné přání. Teď ale myslí hlavně na páteční zápas v Jablonci.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavaženec je v Jablonci spokojený


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články