Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Potvrzeno. Dočkal se vrací na Letnou a bude připraven na šlágr s Baníkem

Kapitán fotbalové reprezentace Bořek Dočkal ohlásil očekávaný návrat do pražské Sparty, se kterou podepsal smlouvu na 3,5 roku. Třicetiletý záložník, jenž minulý týden rozvázal kontrakt v čínském klubu Che-nan Ťien-jie, by měl v dresu staronového zaměstnavatele nastoupit už v nedělním ligovém utkání proti Baníku Ostrava. 

Radující se Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat Bořka zpět. Potřebovali jsme zkušeného hráče a lídra, což Bořek přesně splňuje," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Stejně tak si ale nemyslíme, že on sám může vyřešit všechny potíže, s nimiž se potýkáme. Měl by dobře zapadnout do mužstva, které vytváříme. Nabídne spoluhráčům zkušenosti, což je velmi důležité z hlediska skladby našeho týmu," dodal Rosický.

Dočkal odešel ze Sparty do Číny před dvěma lety za 230 milionů korun jako druhý nejdražší hráč v historii české nejvyšší soutěže.

Minulý rok strávil na hostování ve Philadelphii Union v zámořské MLS, kde se stal nejlepším nahrávačem soutěže. Od zimy už se připravoval s letenským mužstvem a absolvoval i soustředění.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal: Chci hrát za klub, na kterém mi záleží

Administrativně se však přestup protahoval. Nakonec se oba kluby dohodly. Podle médií zaplatí klub z hlavního města 1,5 milionu eur (asi 38 milionů korun).

"Bořek se vrací tam, kam si svůj návrat vysnil. Ke Spartě ho pojí velmi silný vztah, cítí spoluodpovědnost za budoucnost klubu a návratem se k tomu otevřeně zavázal. Není to v českých podmínkách standardem a pouze to dokazuje, jak výjimečným hráčem i člověkem je," uvedl Dočkalův agent Viktor Kolář.

Bývalý hráč Slavie, Kladna, Liberce, tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu působil na Letné od srpna 2013 a byl klíčovým hráčem. Celkem za Spartu odehrál 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí. V roce 2014 pomohl klubu k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru. 

Později hrál i pod současným koučem týmu Zdeňkem Ščasným. "Bořka samozřejmě dobře znám z jeho minulého působení. Vždy patřil ke klíčovým postavám. Je to lídr, dokáže na hřišti usměrnit spoluhráče. Za důležitou věc považuji, že s námi už nějakou dobu trénoval a s týmem je sžitý," prohlásil Ščasný.

Ve sparťanské sestavě uvolnil Dočkalovi místo záložník Nicolae Stanciu, který na konci ledna přestoupil do Al Ahlí. Saúdskoarabský celek podle médií za rumunského reprezentanta zaplatil zhruba 200 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články