Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Potvrdí Sparta výtečný start proti Karviné? Vypořádat se musí se ztrátou defenzivní opory

Sparta vstoupila do ligy výborně, neztratila ani bod a teď se uvidí, jestli s jejím rozpoložením něco neprovedla reprezentační pauza. Letenští se představí v Karviné. Další ze spolufavoritů na titul Plzeň přivítá Mladou Boleslav s cílem odčinit minulý debakl 1:4 z Liberce. Zlín v moravském souboji přivítá Zbrojovku Brno.

Radující se Adam Hložek ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na konci května zvítězila Sparta v Karviné 4:1 a odstartovala zlepšení pod trenérem Václavem Kotalem. Začátek ligy ale vyšel i Slezanům, kteří mají na kontě čtyři body.

Letenští se musejí obejít bez slovenského obránce Lukáše Štetiny, jenž se zranil v reprezentačním zápase s Českem. "Lukášovo zranění je samozřejmě pro nás všechny velká rána, ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Věříme, že navážeme tam, kde jsme skončili. Máme šest bodů a chceme v tom pokračovat," uvedl sparťanský obránce David Lischka.

Plzeň před reprezentační pauzou smolně prohrála v 2. předkole Ligy mistrů v Alkmaaru 1:3 po prodloužení a vzápětí utrpěla v Liberci nejvyšší ligovou porážku od loňského března. Viktoria se zkusí zvednout proti Mladé Boleslavi, kterou v květnu v posledním vzájemném duelu rozdrtila 7:1.

Slovenský kouč Západočechů Adrian Guľa se těší na větší počet fanoušků. "Bude to pro nás jeden z velkých motivačních prvků, i když těch samozřejmě máme více. Například to, že potřebujeme odčinit poslední ligový zápas," podotkl Guľa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články