Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Potřetí v řadě 0:0. Defenzivní karneval prodloužilo Slovácko i v derby proti Brnu

Uherské Hradiště – Ani ve třetím zápase v řadě Slovácko nevstřelilo branku a neinkasovalo. Po bezgólových remízách s Jabloncem a Bohemians si rozdělilo body po výsledku 0:0 i v jihomoravském derby s Brnem. Soupeři nedovolilo jedinou střelu na bránu.

Utkání Slovácko - Brno
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Asistent trenéra Slovácka Kordula, který naposledy zaskakoval za potrestaného hlavního kouče Levého, sáhl oproti poslednímu kolu k jediné změně v sestavě. Místo Daníčka nastoupil ve středu zálohy dvacetiletý novic Machalík, jenž měl na svém kontě pouze jeden prvoligový start.

Celý úvodní poločas diktovali ve větrném počasí tempo aktivnější Brňané, kteří se navzdory slibným střeleckým příležitostem gólově neprosadili. Už ve třetí minutě po Zavadilově trestném kopu hlavičkoval Pavlík těsně vedle branky.

Po dvaceti minutách zachránil Slovácko brankář Heča, který dlouhým skokem vyrazil Ashirovu střelu. Následnou Škodovu dorážku stačil obránce Břečka srazit na břevno a další ránu chytl opět Heča.

Ve 41. minutě po špatném odkopu brankáře Slovácka unikl obránci Civičovi po pravé straně Ashiru, který trefil tyčku. Slovácko vážněji zahrozilo až těsně před přestávkou, když Břečkovu střelu stačil brněnský gólman Melichárek vyrazit.

Po změně stran Slovácko zpřesnilo kombinační souhru, získalo územní převahu, většina akcí ale končila na nepřesné finální přihrávce. Zbrojovka na rozdíl od prvního poločasu spoléhala pouze na rychlé protiútoky.

Deset minut před koncem po Navrátilově centru z levé strany zakončoval Havlík, jehož střelu vytlačil Melichárek přes tyčku do pole. Navzdory další útočné aktivitě se už Slovácku branku vstřelit nepodařilo.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 0:0 (0:0) 

Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Urban. ŽK: Civič, Břečka, Tetteh, Hofmann - Jablonský, Přichystal. Diváci: 5019.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Havlík, Machalík, Tetteh (75. Biolek) - Koné (82. Zajíc). Trenér: Kordula.
Brno: Melichárek - Šural (23. Štohanzl), Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák, Zavadil - Ashiru (82. Přichystal), Škoda, Lutonský (84. Tašči)- Řezníček. Trenér: Habanec.

Michal Kordula (asistent trenéra Slovácka): "Šli jsme do zápasu s jasným záměrem vyhrát a získat konečně tři body. To se nám nepodařilo. Ani jsme nezopakovali výkony z předcházejících dvou zápasů jarní části. Byli jsme nepřesní, bázliví. Neplnili jsme taktické úkoly při vyhledávání volných prostorů. Náš projev byl hrozně zakřiknutý. Nemyslím si, že bychom se ve druhém poločase zlepšili. Měli jsme jednu šanci, v níž Havlík nepřekonal Melichárka. To je na domácí zápas, abychom soupeře porazili, hrozně málo."
Svatopluk Habanec (trenér Brna): "První půlku jsme si vytvořili několik šancí, kterými jsme mohli tlak gradovat brankou. To se nepovedlo. Ve druhém poločasu jsme měli dvacet minut z naší strany hluchých. Slovácko drželo míč a v některých pasážích nás přehrávalo. Nakonec jsme spokojeni s bodem, protože Havlík měl na noze branku. Brankář Melichárek nás v tomto okamžiku podržel. Chtěli jsme získat více než remízu. Ale v první půli jsme zazdili šance k tomu, abychom získali tři body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články