Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Potočný zvolil posun v kariéře. Z Liberce míří do Baníku Ostrava

Chce se ještě posunout v kariéře. A tak ofenzivní záložník či útočník Roman Potočný posílil fotbalisty Baníku Ostrava. Osmadvacetiletý hráč přestoupil do slezského klubu z Liberce, kde by mu v létě skončila smlouva. Baníku se upsal na tři a půl roku.

Roman Potočný
zdroj: ČTK

"V Liberci jsem byl moc rád, ale po téhle půlsezoně, kdy jsem dal devět gólů, jsem cítil, že se chci posunout, protože už by ta šance třeba nemusela přijít. Baník o mě projevil velký zájem a mě lákala nová výzva," uvedl Potočný, který už s Libercem neodletěl na soustředění do Turecka a místo toho zamířil za Baníkem na Maltu.

"Moc si toho, že jsem v Baníku, vážím. Doufám, že navážu na podzimní výkony, které jsem podával v Liberci. Chtěl bych tak pokračovat dál a Baníku pomoct," uvedl Potočný. V sedmém týmu ligové tabulky by měl zvýšit kvalitu ofenzivy. "Roman je komplexní ofenzivní hráč, který v posledních letech prokazoval velkou kvalitu. Je to hráč, který chce vyhrávat. Takového jsme moc potřebovali," dodal sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Ofenzivní univerzál má v české lize na kontě 140 startů a 30 gólů. Nejvíce se mu povedl uplynulý podzim, během kterého dal v nejvyšší soutěži devět branek a byl nejlepším týmovým střelcem. Vedle Liberce hrál Potočný ligu také v Teplicích a krátce v Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články