Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Potočný odešel z Baníku posílit České Budějovice, Sparta si nechá Večerku

Zvednout útočnou sílu fotbalistů Českých Budějovic má Roman Potočný. Jednatřicetiletý ofenzivní hráč do Dynama přestoupil z Ostravy a v klubu podepsal smlouvu na dva roky. Sparta zase natrvalo angažovala obránce Dalibora Večerku, který přestoupil z druholigové Opavy.

Potočný do Baníku přišel v zimě 2020 jako nejlepší kanonýr Liberce, ale v Ostravě se příliš neprosadil a dal jen čtyři góly. I proto ho klub dvakrát uvolnil na hostování do Zlína a letos na jaře do Plzně.

"Roman u nás měl dál platnou smlouvu, ale přišla nabídka z Budějovic a domluvili jsme se na podmínkách a odstupném, za které jsme byli ochotni jej uvolnit," řekl k přestupu ostravský sportovní ředitel Alois Grussmann.

Potočný má v lize odehráno 204 zápasů, v nichž dal 37 gólů. Dříve nastupoval i za Bohemians a Teplice.

Sparta natrvalo angažovala obránce Dalibora Večerku, který přestoupil z druholigové Opavy. Pražský klub uplatnil na talentovaného devatenáctiletého stopera opci. Letenští o tom informovali na sociální síti, délku smlouvy nezveřejnili.

Večerka zamířil do Sparty vloni v září na roční hostování s opcí. Český mládežnický reprezentant se do A-týmu Pražanů zatím neprosadil a sezonu strávil v druholigové rezervě. V nejvyšší soutěži dosud za Opavu nastoupil k 23 zápasům, ve kterých neskóroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články