Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pospíšilovi v debutu za Plzeň chyběly centimetry k vítězné brance

Plzeň – Poprvé nastoupil v základní sestavě a hned mohl rozhodnout o vítězství. Martinu Pospíšilovi chybělo jen pár centimetrů, jeho prudkou střelu ale v utkání s Duklou zastavila tyč, a Viktoria tak ztratila body za remízu 1:1. "Tyč mě mrzí obrovsky. Chybělo snad pět centimetrů, aby se to odrazilo do brány. Odrazilo se to totiž od vnitřní tyčky. Kdyby to byl gól, tak bychom vyhráli," řekl Pospíšil.

Martin Pospíšil
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Když na začátku utkání napálil míč z hranice vápna na branku, hostující gólman jen sledoval, jak míří do tyče. "Chtěl jsem hlavně trefit balon. Snažil jsem se to napálit na zadní tyč. Bylo to mojí slabší nohou a ještě jsem to trefil docela dobře, bohužel to zastavila tyč," litoval Pospíšil.

V premiéře za Plzeň předvedl solidní výkon, chybělo mu ale vítězství. "Premiéra by byla lepší za tři body. Hlavně ve druhém poločase to bylo jen na jednu bránu, z těch několika závarů jsme měli minimálně ten jeden gól dát," uvedl. "Každý sem jezdí bránit, jak jsem sledoval minulé zápasy Plzně v televizi. Dukla nebyla výjimkou a dalo by se říct, že tady ten bod ukopala," mínil Pospíšil.

V záloze nastoupil s Tomášem Hořavou, s nímž ještě v minulé sezoně hrával v Olomouci. "S Tomášem jsme na sebe zvyklí, hráli jsme spolu loni celou sezonu uprostřed hřiště a dokážeme si vyhovět. Do Plzně se ale dá zapadnout velice lehce," dodal Pospíšil.

Poprvé v základní sestavě Plzně si zahrála další nedávná posila stoper Roman Hubník. "Spokojenost je napůl. Nevyhráli jsme doma, ale alespoň jsme to uhráli s nulou vzadu. Měli jsme ale i trochu štěstí, že Dukla ty brejky v útočné fázi neuhrála líp. Navíc v první fázi nás při sólu Mareše podržel gólman Kozáčik. Jinak mohla Dukla odsud odjíždět klidně se třemi body," připustil bývalý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňský Pospíšil trefil tvrdou ranou tyč (9. min.)

Litoval, že Západočeši nedokázali využít žádnou z mnoha standardních situací. "Měli jsme šestnáct rohů a byli jsme málo důrazní, stejně tak i po centrech ze stran. Těch šancí tam bylo spoustu a my jsme se neprosadili. Máme na čem trénovat při standardkách," řekl Hubník.

Do české ligy se vrátil po téměř čtyřech letech a cítí, že šla nahoru. "Tři a půl roku jsem tady nebyl a liga se zvedla. Spousta týmů se snaží hrát fotbal, a to je jen dobře. Už se všichni nesnaží jen nakopávat balony," podotkl devětadvacetiletý Hubník. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články