Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lingr si před Baníkem vybral Slavii, Tijaniho posílají z Edenu do Liberce

Další posilou slávistických fotbalistů je Ondřej Lingr, který do Edenu přestoupil z Karviné. Velký zájem o talentovaného záložníka projevil i Baník Ostrava, ten ale nakonec vyšel na prázdno. S ligovým mistrem podepsal Lingr smlouvu do léta 2024. Do Slavie navíc přestoupil obránce Mohamed Tijani.

Ondřej Lingr
zdroj: SK Slavia Praha

Slavia se s posilováním rozjela, Lingr je již pátou novou letní tváří obhájců trofeje. Pražané dosud nakupovali pouze v Liberci, odkud získali obránce Ondřeje Karafiáta, záložníky Tomáše Malinského s Michalem Beranem a útočníka Jana Kuchtu.

"Přestoupit do Slavie je pro mě něco neskutečného. Když si vezmu, že jsem nedávno tady jako divák koukal, jak kluci hrají Ligu mistrů, tak je to něco fantastického. Být ve špičkovém evropském klubu bylo mým snem. Jsem v tom nejlepším klubu v republice, strašně se těším," uvedl Lingr.

V uplynulé sezoně byl nejlepším střelcem Karviné, připsal si sedm ligových gólů. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 72 zápasů s bilancí osmi branek. Prošel mládežnickými reprezentacemi včetně jednadvacítky.

Pro Slavii je jeho příchod důležitý zvlášť v jednom aspektu. Lingr by mohl zacelit díru po případném odchodu Lukáše Masopusta. O něj se totiž vážně zajímá West Ham United.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v přípravě přejela St. Pölten

"Ondra je univerzální ofenzivní hráč, který dokáže nastoupit na všech postech v záloze. V Karviné nastupoval i v útoku, ale my v něm vidíme spíš takového záložníka budoucnosti. Je to hráč, který by měl brzo typologicky zapadnout do naší hry. Je běhavý, fotbalový, má rád osobní souboje a je to emoční hráč," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Měli jsme ho v hledáčku přes rok, od zimy šly jeho výkony strmě nahoru, začal sbírat body a být produktivní. Vidíme v něm velký potenciál směrem do budoucna. Je to hráč pro reprezentační úroveň. Patří ve svém věku k nejlepším hráčům v republice," dodal kouč Pražanů.

Lingr vedle standardní zdravotní prohlídky v novém angažmá podstoupil i test na koronavirus, a pokud bude výsledek negativní, dorazí za vršovickým týmem na soustředění do Rakouska.

Sport
zdroj: ČT4

"Má nyní velký handicap toho, že neabsolvoval přípravu. Za dva týdny začíná liga a pro něj to není ideální startovací pozice. Jak ho ale znám, je to velký bojovník. Musí projevit kvalitu, je tu hodně hráčů. Po nějaké době s námi si vyhodnotíme, co pro něj bude nejlepší v období do zimy," nevyloučil Trpišovský ani možnost podzimního hostování v jiném klubu.

"Za týmem pojedu určitě s cílem vybojovat si své místo. Samozřejmě do toho jdu s určitou pokorou, že to nemusí vyjít. Potom by hostování možná přicházelo v úvahu, ale o tom se nyní nechci bavit. Motivace je jasná - chci se dostat do kádru," řekl reprezentant do 21 let.

Co se týče Tijaniho, ten do Slavie přestoupil natrvalo z Jihlavy. Do přípravy se ale zapojí v Liberci, kde by měl působit na hostování. Třiadvacetiletý obránce z Pobřeží slonoviny má zatím na kontě jen dva starty v nejvyšší soutěži. Na přelomu února a března nastoupil za Slavii doma proti Opavě a na Slovácku. Několik utkání si připsal za vršovickou rezervu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články