Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Porážky nás nepoznamenaly, spíš jsme byli natěšení, řekl po výhře Budějovic Čavoš

Čtyři ligové porážky po sobě je nepoznamenaly, ale spíše vyhecovaly. Fotbalisté Českých Budějovic v 27. kole doma porazili Olomouc 2:0 a upevnili si postavení v elitní desítce. Kapitán Patrik Čavoš k tomu přispěl vítězným gólem. "Neřekl bych, že nás ta situace nějak poznamenala. Spíš jsme byli natěšení. Od začátku bylo vidět, kdo si jde za vítězstvím," poznamenal.

Skóre opatrného zápasu otevřel v 50. minutě, sám před brankářem nezaváhal. "Pavel Šulc mi to skvěle připravil. Mně už zbývalo jen přesně zakončit," konstatoval Čavoš, který si připsal svůj třetí prvoligový gól a znovu vítězný.

Jihočeši doma v nejvyšší soutěži skórovali poprvé po dvou zápasech. Při předchozích čtyřech porážkách se navíc trefili jen v minulém utkání na půdě Bohemians 1905, kde podlehli 2:3.

"Měli jsme v hlavách, že jsme v minulých dvou domácích zápasech doma gól nedali. Ale dneska jsme věřili, že to prolomíme a zvítězíme," prohlásil Čavoš.

Jihočeši během jara vypadli z první šestky, Čavoš ale boj o elitní nadstavbovou skupinu ještě nevzdal. "Samozřejmě jsme se o tom bavili. Minulé dva zápasy nám to trochu pokazily, ale pořád chceme být co nejvýš. Máme tu sezonu dobře rozehranou," řekl Čavoš.

Po koronavirové pauze mají za sebou týmy většinou tři zápasy během jednoho týdne a ve stejném tempu budou pokračovat prakticky až do konce sezony. "Je to trošku náročnější, ale v karanténě jsme dobře potrénovali, což bylo vidět dnes. Síly nám nedocházely," uvedl Čavoš, který dnes měl kapitánskou pásku místo potrestaného Tomáše Sivoka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články