Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pohodlný náskok? Pohodlné bude, až to bude definitivní, říká Souček

Porážka Plzně v Boleslavi ještě zvedla motivaci fotbalistů Slavie před zápasem v Jablonci, který pražský celek nakonec vyhrál 2:0 a zvýšil vedení v tabulce na šest bodů. Přiznal to kapitán červenobílých Tomáš Souček. "Věděli jsme, že Plzeň ztratila. Byla to pro nás další motivace, abychom se cítili v tabulce líp a víc si dovolili. Mezi Ligou mistrů a ligou budeme trochu klidnější, takže jsme spokojeni," řekl záložník.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

A jestli je to podle něho pohodlný náskok? "To asi ne. Jsou to jen dva zápasy, to se dá ztratit hned. Pohodlné to je, až když to skončí a je to definitivní. Tohle nic není," vysvětloval svůj pohled. "Chceme hrát podle sebe, jak v Lize mistrů, tak v lize i v poháru. Chceme dominovat v každém zápase, o pohodlnosti nechceme vůbec slyšet," dodal čtyřiadvacetiletý fotbalista.

V Jablonci dal v 70. minutě z úhlu vítězný gól, ale až poté, co mu brankář Vlastimil Hrubý chytil dvě nebezpečné hlavičky. "Dvakrát mi to brankář skvěle vytáhl. Před koncem prvního poločasu jsem se už skoro radoval. Už jsem mu říkal, že je skoro muž kola. Ale jsem rád, že to tam nakonec v druhé půli padlo," řekl Souček ke třetímu gólu, který v téhle ligové sezoně dal.

Souček byl přesvědčený, že tlak Slavie přinese výhru. "Věřil jsem, že to tam padne. Pořád jsme se tam cpali, sypalo se to tam z jedné strany na druhou. Ten tlak byl větší a větší, až jsme je skoro zavřeli. Takže jsem věřil, že to někdo prolomí," dodal reprezentační středopolař, kterého s národním týmem čeká nadcházející zápas evropské kvalifikace proti Anglii.

Výhry z Jablonce si hodně cení, protože Severočeši doma v lize nebodovali po třinácti zápasech, poprvé od loňské porážky se Slavií. "Vidíme to i v tabulce, že se tady těžko vyhrává. Jablonec má hodně bodů, takže je to úspěch to tady zvládnout za tři body. Od 15. minuty jsme diktovali tempo a myslím, že jsme předvedli dobrý výkon," pochvaloval si Souček.

Těší ho, že Slavia navzdory účasti v Lize mistrů neztrácí v domácí soutěži body, ale naopak navyšuje náskok. "O to se cítíme líp. Můžeme jít na Ligu mistrů a mít v hlavě, že jsme na tom dobře i v lize. To se regeneruje jedna radost," konstatoval Souček.

Je rád i za to, že slávisté v lize nedostávají góly. Brankář Ondřej Kolář drží v nejvyšší soutěži neprůstřelnost 758 minut a k rekordu Petra Čecha mu chybí už jen 144 minut.

"Bude skvělé, jestli to překoná. Do 80. minuty to dnes měl bez práce a pak musel předvést dva skvělé zákroky, takže to měl zasloužené. Samotného by mě mrzelo, kdyby o to takhle přišel. Budeme se ale soustředit hlavně na tři body a pak až na případné rekordy," dodal Souček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články