Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Podještědské derby v plné síle. Liberci se vrátili hráči, Jablonci kouč Rada

Oba rivaly v posledních týdnech spojoval jeden výrazný problém, koronavirus. Po reprezentační přestávce ale jak Liberec, tak Jablonec hlásí celou řadu uzdravených, což je pro oba tábory dobrá zpráva před vzájemným duelem, který otevře 8. kolo první ligy. Slovan už bude moci nasadit většinu hráčů a rád by prodloužil příznivou domácí bilanci v podještědském derby. Jablonec chce zase napravit předchozí porážku s Brnem a na lavičce již bude mít trenéra Petra Radu. Přímý přenos utkání sledujte od 18:25 na ČT sport.

Liberečtí v posledních dvou kolech vyhráli a na pátém místě tabulky mají o tři body více než devátý Jablonec. Většinu kádru Slovanu před reprezentační přestávkou zasáhl koronavirus, přesto tým v oslabeném složení dokázal minule zvítězit v Teplicích.

"Většina hráčů má už výsledky negativní. Reprezentační pauza určitě přišla vhod. Ne proto, že by byl někdo výrazně nemocný, ale ti, co byli pozitivní, museli být mimo tým. Teď máme tým opět pohromadě," řekl liberecký trenér Pavel Hoftych. "Prakticky celé naše mužstvo si prošlo nákazou. Jsme rádi, že většina hráčů měla bezpříznakový průběh či mírné nachlazení. Určitě může být výhoda, že už nemusíme podstupovat testování a ani nehrozí případná stopka kvůli covidu," dodal.

Liberec prohrál jediný z posledních šesti vzájemných ligových zápasů a doma s Jabloncem v nejvyšší soutěži z 26 duelů nebodoval pouze v listopadu 2014. Slovan na rozdíl od soupeře odehrál během nedávné koronavirové pauzy v říjnu a na začátku listopadu tři utkání skupiny Evropské ligy.

"Derby vždy znamená hodně pro fanoušky a ostatní, kteří v regionu bydlí. Má to grády. Jablonec má velmi zkušené mužstvo, v posledních letech vždy skončil mezi pěti nejlepšími týmy ligy. Soupeři se úplně nedařilo v posledních zápasech, naše výhoda by mohla být Evropská liga. Očekávám, že půjde o vyrovnanou taktickou hru," řekl liberecký asistent Pavel Medynský.

Jablonec dvakrát za sebou nebodoval. Při minulé domácí porážce 0:1 s Brnem chyběl na lavičce kvůli koronaviru hlavní trenér Rada i s asistenty. "Zápas jsem sledoval doma v karanténě, není to nic příjemného. Navíc výkon z naší strany byl hodně špatný. S hráči jsme si to už vyříkali. Teď musíme k zápasu přistoupit jinak a máme možnost to napravit, i když nás čeká těžké derby. Chceme se pokusit v Liberci uspět a bodovat," uvedl Rada.

Jablonec venku v lize z posledních sedmi utkání uhrál jediný bod a v Liberci se mu dlouhodobě nedaří. "Liberec měl určité problémy s koronavirem. Ale je vidět, že mají široký kádr. I když nebyli v optimální sestavě, dokázali minule i v deseti vyhrát v Teplicích. Je to derby, je to tým v největší blízkosti Jablonce. Známe se navzájem, v Liberci jsem působil, i když už je to nějaký rok. Teď jsem v Jablonci a budu se snažit, abychom tam uspěli," dodal Rada, jenž vedl Liberec v letech 2010 a 2011.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články