Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podílel se na dvou gólech, přesto neslavil. Měli jsme vyhrát, smutnil slávista Jurečka

Fotbalisté Slavie si měli podle ofenzivního univerzála Václava Jurečky pohlídat na hřišti Sparty vedení a ve šlágru 27. kola první ligy na Letné zvítězit. Vršovičtí vedli 2:0 a 3:2, nakonec ale 305. derby skončilo výsledkem 3:3. Jurečka, který se na remíze podílel gólem a asistencí, si myslí, že Slavie si z výkonu hodně vezme, a pokud bude v podobné hře pokračovat, dotáhne sezonu do úspěšného konce.

Slávistický útočník Václav Jurečka slaví gól v derby na Spartě
zdroj: ČTK / Deml Ondřej

"Červenobílí" nevyhráli venku v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na vedoucí Spartu dál ztrácejí dva body. "Je to škoda, výhru a posun v tabulce jsme měli na dosah. Tým našich kvalit si takové vedení musí pohlídat a dotáhnout zápas do vítězného konce," citoval Jurečku klubový web.

Ve 40. minutě jeho centr na zadní tyč zakončil Ivan Schranz a hosté vedli 1:0. V 54. minutě Slavia využila špatné rozehrávky domácích a Jurečka zblízka zvýšil na rozdíl dvou branek. V ligovém ročníku si polepšil na sedm tref.

Proti Letenským se prosadil ve třetím soutěžním utkání. V závěru minulé sezony ještě v dresu Slovácka skóroval ve vítězném finále domácího poháru, loni v říjnu se pak gólem podílel na jasném ligovém triumfu Slavie 4:0.

"Jsem moc rád, že mi to tam padá. Samozřejmě bych byl šťastnější, kdyby můj gól znamenal i tři body. Po sérii výkonů, které jsme měli v posledních venkovních zápasech, tuhle remízu ale bereme. Nadstavba bude velmi zajímavá, do zbytku sezony si z tohoto výkonu hodně vezmeme," uvedl osmadvacetiletý Jurečka.

Slavia inkasovala na 3:3 ve třetí minutě závěrečného nastavení po vlastní brance Aihama Ousoua. "Takový je fotbal, může se to stát. Aiham zahrál skvělé utkání, nic mu nevyčítáme," prohlásil Jurečka.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se v týdnu před derby potýkali s virózou. "Na to se nechceme vymlouvat. Kádr máme široký, je tady plno skvělých hráčů. Předvedli jsme kvalitní výkon, což je důležité, protože to ukazuje sílu týmu. Když budeme v podobné hře pokračovat, dotáhneme sezonu k úspěšnému konci," dodal pětinásobný český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články