Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Podílel se na dvou gólech, přesto neslavil. Měli jsme vyhrát, smutnil slávista Jurečka

Fotbalisté Slavie si měli podle ofenzivního univerzála Václava Jurečky pohlídat na hřišti Sparty vedení a ve šlágru 27. kola první ligy na Letné zvítězit. Vršovičtí vedli 2:0 a 3:2, nakonec ale 305. derby skončilo výsledkem 3:3. Jurečka, který se na remíze podílel gólem a asistencí, si myslí, že Slavie si z výkonu hodně vezme, a pokud bude v podobné hře pokračovat, dotáhne sezonu do úspěšného konce.

Slávistický útočník Václav Jurečka slaví gól v derby na Spartě
zdroj: ČTK / Deml Ondřej

"Červenobílí" nevyhráli venku v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na vedoucí Spartu dál ztrácejí dva body. "Je to škoda, výhru a posun v tabulce jsme měli na dosah. Tým našich kvalit si takové vedení musí pohlídat a dotáhnout zápas do vítězného konce," citoval Jurečku klubový web.

Ve 40. minutě jeho centr na zadní tyč zakončil Ivan Schranz a hosté vedli 1:0. V 54. minutě Slavia využila špatné rozehrávky domácích a Jurečka zblízka zvýšil na rozdíl dvou branek. V ligovém ročníku si polepšil na sedm tref.

Proti Letenským se prosadil ve třetím soutěžním utkání. V závěru minulé sezony ještě v dresu Slovácka skóroval ve vítězném finále domácího poháru, loni v říjnu se pak gólem podílel na jasném ligovém triumfu Slavie 4:0.

"Jsem moc rád, že mi to tam padá. Samozřejmě bych byl šťastnější, kdyby můj gól znamenal i tři body. Po sérii výkonů, které jsme měli v posledních venkovních zápasech, tuhle remízu ale bereme. Nadstavba bude velmi zajímavá, do zbytku sezony si z tohoto výkonu hodně vezmeme," uvedl osmadvacetiletý Jurečka.

Slavia inkasovala na 3:3 ve třetí minutě závěrečného nastavení po vlastní brance Aihama Ousoua. "Takový je fotbal, může se to stát. Aiham zahrál skvělé utkání, nic mu nevyčítáme," prohlásil Jurečka.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se v týdnu před derby potýkali s virózou. "Na to se nechceme vymlouvat. Kádr máme široký, je tady plno skvělých hráčů. Předvedli jsme kvalitní výkon, což je důležité, protože to ukazuje sílu týmu. Když budeme v podobné hře pokračovat, dotáhneme sezonu k úspěšnému konci," dodal pětinásobný český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články