Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Podaný: Za sestup si můžeme sami, nemůžeme to svádět na smůlu

Po osmi letech účinkování v první lize míří fotbalisté Dukly o patro níž. K sestupu směřovali Pražané prakticky celou sezonu a definitivu jim vystavila porážka 0:3 s Karvinou. Jakub Podaný, jedenatřicetiletý univerzál, který před pěti lety vyhrál i indickou Superligu, tak zažívá jeden z nejsmutnějších okamžiků kariéry.

Jakub Podaný
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Podaný jen těžko hledal slova po zápase, který zpečetil letošní osud kdysi slavného klubu. "Prostě jsme si to prohráli sami, důvody bych teď těžko vysvětloval," řekl. "Herně jsme se o něco snažili, ale chyběly nám výsledky, a dopadlo to tak, jak to dopadlo," dodal Podaný.

K sestupu se postavil čelem, vzal jej reálně. "Nemůžeme to svádět na nějakou smůlu, bylo to jen v nás," myslel si a na otázku, kde byla nejpádnější příčina tohoto stavu, odpověděl: "Nedávali jsme góly."

A v duelu s Karvinou o tom má co vyprávět i on sám. Když Dreksa v první půli podrazil Tetoura, měla Dukla výhodu pokutového kopu, mohla jít do vedení a oživit jiskřičku naděje na záchranu. Podaný však penaltu neproměnil, jeho střelu vyrazil gólman Pastornický. "Možná z dřívějška věděl, kam to kopu, tak mě vychytal. Samozřejmě, že penalta jde vždycky za střelcem. Potom měla Karviná dost šancí a taky je proměnila," vysvětloval.

Podle Podaného by penalta zamíchala zápasem, ale když dala Karviná gól po standardní situaci, kdy se trefil Wágner, dostali se domácí na koně a do výhody, byť i oni zřejmě neuniknou baráži.

Dukla sice sestupuje, ale herně zase tak úplně nevybouchla. "Co na to říct? Pro někoho to může být útěcha, ale pro mě ne, vytvářeli jsme si šance, ale nedávali jsme je. Takže se zase vracím k neproměňování příležitostí," potvrdil už dříve vyřčenou myšlenku.

Dukla figurovala na posledním místě tabulky prakticky po celý průběh soutěže. "Nemá cenu svádět něco na stres v posledních kolech. Tohoto strašáka jsme měli nad sebou po celé jaro, takže bych to na psychiku nesváděl. Do této situace jsme se dostali sami a nedokázali jsme ji zvrátit," uzavřel Podaný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články