Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Podaný po spálené šanci: Doufám, že jsem si nevybral štěstí a zase tam něco padne

Praha - Zatímco před týdnem nádherným gólem zařídil Jakub Podaný Dukle výhru v Hradci Králové, tentokrát v sobotu proti Karviné zahodil největší šanci zápasu. Pražané tak doma hráli bez branek, Podaný však věří, že ho střelecké štěstí neopustilo a příště už bude v koncovce opět efektivnější.

Jakub Podaný v dresu Dukly
zdroj: ČTK/Taneček David

"Chtěli jsme vyhrát první dvě kola. Nakonec jsou z toho jen čtyři body, ale může nás těšit, že jsme si nějaké šance vytvářeli. Bohužel já tu největší neproměnil. Doufám, že jsem si štěstí minule nevybral a příště tam zas něco padne," řekl Podaný po utkání.

Devětadvacetiletý odchovanec Sparty poprvé zahrozil ve 13. minutě, kdy hlavou zamířil k tyči, ale nevyzrál na zkušeného gólmana Jana Laštůvku. "Trefil jsem to, jak jsem chtěl, ale gólman se dobře položil a chytil to," ocenil Podaný brankářův zákrok. "Špatně jsem to viděl a jen konečky prstů jsem to vyrazil," popsal situaci Laštůvka.

Ve 25. minutě pak měl Podaný největší šanci celého utkání. Naběhl si do vápna na centr Miloševiče, jenže halfvolejem branku přestřelil. "Viděl jsem to dobře, nabíhal jsem si do kapsy, jen škoda, že míč stihl přede mnou spadnout na zem. Kdybych to hrál z první, tak to pro mě bude jednoduší," popsal šanci Podaný.

"Jak to rotovalo, tak se to hodně odrazilo a už jsem nestihl správně zareagovat. A šlo to nad bránu. Kdybych věděl, že to tak odskočí, šel bych tam hlavou, ale bohužel jsem se tam rozhodl jít nohou," litoval zahozené šance. Dukla tak nevyhrála nad Karvinou ani třetí vzájemný zápas v sezoně, když s ní vypadla i v poháru.

"Všechny zápasy s nimi byly podobné. Přehráváme je, ale když nedáme góly, nemůžeme vyhrát. Ve druhé půli už těch šancí tolik nebylo. Karviná se zatáhla, nám už to tolik nešlo. Nevím, jestli nám došly síly, či zda to bylo něčím jiným," dodal Podaný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články