Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Po třech porážkách zabrali. Bohemians uspěli proti Budějovicím

Po třech ligových porážkách v řadě se dočkali plného bodového zisku. Fotbalistům Bohemians se to povedlo v 15. kole nejvyšší soutěže proti Českým Budějovicím, které na domácím hřišti porazili 3:1 a poskočili na 11. místo neúplné tabulky. Dynamo venku podeváté po sobě nezvítězilo a je deváté.

Bohemians - České Budějovice
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Jihočeši zahrozili jako první. V sedmé minutě poslal do vápna centr levý bek Sladký a míč se nikým netečován otřel o tyč. Za chvíli vystřelil Mršič a domácí brankář Bačkovský jeho přízemní pokus vyrazil.

Těsně za polovinou první půle otevřeli skóre Bohemians. Hronkovu ránu ve 24. minutě ještě skvěle vytáhl gólman Vorel, ale na Keitovu dorážku pod břevno už nemohl dosáhnout. Francouzský útočník dal svou druhou branku v ligové sezoně.

V 35. minutě "Klokani" zvýšili. Květ si ve vápně narazil s Dostálem a přihrál Hronkovi, který zblízka zamířil přesně k tyči. Záložník Bohemians skóroval poprvé v ligovém ročníku. "Celá ta akce byla výborná, ukázková kombinace jak z učebnice. Bylo to trochu podobné gólu, který jsem dal já Spartě," řekl Dostál.

Hned za minutu mohl odpovědět Hellebrand, střelou z hranice vápna ale těsně minul. Poté mířil těsně nad Mihálik a prostor mezi tyčemi netrefil ani Bassey.

Pět minut po změně strana mířil nad domácí Vondra. Jinak byli nadále nebezpeční hosté, kteří se přece jen dočkali snížení. V 57. minutě ještě Bassey trefil jen brankovou konstrukci, ale o minutu později už z další akce překonal Bačkovského, jemuž míč prošel na přední tyči.

Vorel v 70. minutě špatným odkopem nabídl šanci Květovi, ale ten odkrytou hostující branku minul. Čtvrthodinu před koncem zamířil střídající Novák tyč, Vondrův pokus vyrazil Vorel a Hronek zamířil vedle.

"Z Csaplárovy (trenér) pasti jsme během podzimu udělali bohemáckou past. V 90 procentech zápasů jsme po poločase vedli, ale nedařilo se nám to dotáhnout. Ale dnes jsme za vítězstvím šli," uvedl Dostál.

V 79. minutě doklepl míč do sítě domácí Bartek, ale gól kvůli ofsajdu nakonec neplatil. Pojistku přidali Pražané až v 87. minutě, kdy se po spolupráci dvou střídajících hráčů a přihrávce Nováka trefil přesně do horního rohu Koubek. Kouč Bohemians Klusáček tak mohl vítězstvím oslavit jubilejní 100. zápas v roli prvoligového trenéra.

"Dílčích motivací bylo víc. Bedymu (Bederkovi) se včera narodila holčička, trenér měl 100. zápas. David Bartek zase dal nejvíc gólů Budějovicím. Zase se mu to povedlo, bohužel mu to neuznali. Největší motivace ale byla zabrat a dobře se naladit do zbytku podzimu," řekl Dostál.

Bohemians 1905 - České Budějovice 3:1 (2:0)

Branky: 24. Keita, 35. Hronek, 88. Koubek - 58. Bassey. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Vodrážka - Berka (video). ŽK: Talověrov (Č. Budějovice). Diváci: 3496.

Bohemians: Bačkovský - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Jindřišek, Květ (76. Nový), Hronek (85. Koubek), Kovařík (69. V. Novák) - Keita (76. Bartek), Puškáč (69. Necid). Trenér: Klusáček.

Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Sladký (46. Talověrov) - Hellebrand, Hora (86. Brandner) - Van Buren (76. Škoda), Mihálik, Mršič - Bassey. Trenér: Horejš.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání bylo trošku typické pro nás na podzim. O poločase vedení, ve druhém poločase trápení. Soupeř se dostal do kontaktu gólem, tam to byly nervy. Rozhodli jsme až těsně v závěru v 87. minutě, do té doby se mohlo stát cokoliv. Dnes to bylo se šťastným koncem, za což jsme rádi. Samozřejmě nám pomohlo vedení 2:0 po poločase. Neřekl bych, že jsme byli lepší, ale byli jsme produktivnější než Budějovice. Vítězství je pro nás velmi důležité. Měli jsme tři porážky venku za sebou, i když jsme v každém zápase mohli bodovat. V tabulce naše pozice vypadá trošku špatně, na druhou stranu v tabulce pravdy je realita trochu jiná."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Myslím, že se určitě hrálo dobré utkání. První poločas jsme nehráli vůbec dobře. Připravovali jsme se na to, že Bohemka bude důraznější a agresivnější, přesto nás v tom předčila a dala dva góly. Při prvním jsme několikrát nedokázali odvrátit míč. O poločase jsme si něco řekli a změnili. Druhý poločas jsme se zlepšili, hráli jsme velice dobře a dali jsme kontaktní gól, který nás nakopl. Pak nám bohužel chyběl důraz, abychom dokázali dát míč do pokutového území. Třetí inkasovaný gól to rozhodl. Z našeho autového vhazování prohrajeme dva souboje a dostaneme gól. Zápas se rozhodl v pokutových územích, kde byla Bohemka důraznější. Proto vyhrála."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články