Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Po thrilleru v Londýně zahraje si ve Zlíně. Slavia jede na oblíbenou Letnou, Plzeň nastoupí v Příbrami

Na zlínském stadionu Letná, kde v předchozích šesti ligových zápasech slavili pětkrát, budou ve 29. kole usilovat fotbalisté Slavie o návrat na vítěznou vlnu. O minulém víkendu remizovali v derby se Spartou 1:1 a ve čtvrtek v Evropské lize prohráli 3:4 s Chelsea. "Ševci" se budou snažit vedoucí tým soutěže zastavit a zároveň i ukončit vlastní sérii neúspěchů. Druhou Plzeň čeká střetnutí na hřišti nováčka z Příbramí, třetí Sparta přivítá před vlastními příznivci předposlední Karvinou. Přímý přenos utkání Zlín - Slavia sledujte od 16:40 na ČT2.

"Kdyby nám někdo na začátku ligy řekl, že budeme mít v téhle fázi pětibodový náskok, tak bychom to brali a byli bychom nadšení. Máme všechno ve vlastních rukou. Když budeme hrát dál takhle, uhrajeme body, které budeme potřebovat. A nemusíme se na nic jiného koukat," prohlásil trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Soupeř ze Zlína se naopak trápí - čtyřikrát v řadě prohrál, navíc bez vstřeleného gólu. "Čeká nás momentálně nejlepší české mužstvo po všech stránkách - herně, silově i předváděnou hrou. Musíme jít do boje s maximálním nasazením. Dařilo se nám to více než poločas na Spartě, tak bychom to rádi zopakovali i doma," uvedl zlínský kouč Roman Pivarník.

Čtrnáctá Příbram je jediným týmem, který v této sezoně dokázal v Plzni bodovat. Před nečekanou listopadovou remízou 1:1 však Viktoria středočeského protivníka v lize porazila pětkrát za sebou. 

"Když se podíváte na tabulku, tak je to naprosto jasné. Příbram potřebuje každý bod pro to, aby měla nějaké dobré postavení před závěrečnou částí ligy. My samozřejmě také potřebujeme body, protože chceme být co nejblíž Slavii. Z tohoto pohledu to může být hodně zajímavé utkání," konstatoval plzeňský stratég Pavel Vrba.

V roli favorita bude nastupovat i Sparta, která se proti Karviné bude snažit natáhnout domácí vítěznou šňůru na šest ligových utkání. "Karviná se od příchodu Franty Straky proměnila - hraje hodně náročný, pracovitý fotbal a je i překvapivě dobrá na balonu. Z hlediska jejího umístění v tabulce duel nesmíme podcenit," upozornil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Straka na Letné dlouho působil jako hráč a poté i jako kouč. "My nemáme co ztratit. Je to určitá nostalgie a strašně moc se na zápas těším. Doufám, že se těší i kluci v kabině. Nastoupíme proti Spartě a to je u nás pojem. Věřím, že se budeme na hřišti dobře prezentovat," řekl trenér Karviné.

Pátou Ostravu čeká doma slezské derby s jedenáctou Opavou. Baník svého rivala nedokázal v nejvyšší soutěži porazit už třikrát za sebou a na podzim v Opavě prohrál 1:2.

Čtvrtý Jablonec zavítá na hřiště Bohemians 1905. Třináctí "Klokani" v Ďolíčku nevyhráli posledních 13 klání mezi elitou.

Poslední Dukla se bude snažit zaskočit sedmou Mladou Boleslav, které se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrátí nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko.

Liberec, jenž uzavírá elitní šestičlennou skupinu, hostí dvanácté Slovácko. Osmá Olomouc vyzve na Andrově stadionu desáté Teplice.

Program 29. kola:

17:00 Bohemians 1905 - Jablonec
17:00 Dukla Praha - Mladá Boleslav
17:00 Liberec - Slovácko
17:00 Ostrava - Opava
17:00 Příbram - Plzeň
17:00 Olomouc - Teplice
17:00 Sparta Praha - Karviná
17:00 Zlín - Slavia Praha (ČT 2)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články