Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po tak dlouhé době není sranda se vracet, ale jsem zpět, říká Masopust

Po dlouhé době a doléčení zranění nastoupil v základní sestavě Slavie. Fotbalový záložník Lukáš Masopust ale s výkonem svého týmu spokojený nebyl. Pražané navzdory přesilovce, kterou hráli už od šesté minuty, dvakrát inkasovali a vydřeli v Jablonci těsné vítězství 3:2.

Masopust naposledy hrál od začátku na konci března v přípravném utkání české reprezentace ve Walesu, kde musel kvůli zranění střídat. "Mám velkou radost, že jsem zpět. Musím říct, že po takhle dlouhé době není sranda se vracet. Hodně mi chybí herní praxe a podobně, ale jsem rád, že jsem zase zpět a můžu být s kluky na hřišti," řekl Masopust.

Přestože jeho tým hrál v Jablonci prakticky celý zápas přesilovku, s oslabeným soupeřem se natrápil. "Mělo nám to hrát do karet, ale paradoxně to spíš uškodilo. Vůbec to nebyl výkon, který jsme si představovali," uvedl Masopust.

"Jablonec hrál i v deseti moc dobře, byli nebezpeční, měli hodně šancí. Nám se zápas moc nepovedl, ale naštěstí jsme to výsledkově zvládli, to je nejdůležitější," doplnil devětadvacetiletý bek či záložník.

Slávisté si o přestávce výkon vyříkávali, ale ani v druhé půli se jim příliš nedařilo a v přesilovce si nechali dát dva góly. "Byli jsme nekoncentrovaní, bohorovní a až moc pohodoví. Nebyli jsme na ten zápas tak nažhaveni. Hráli jsme, jako kdyby se nám nemohlo nic stát. Všude jsme byli o krok později. Nedali jsme soupeři najevo, že chceme celý zápas dominovat," podotkl Masopust.

"O přestávce v kabině byl trošku hukot. Ono to tak občas bývá, jsou dobré zápasy a jsou horší zápasy. Já doufám, že nám tenhle zápas pomůže. Že si zase někteří sednou na zadek, budeme do toho zase dávat víc a budeme se koncentrovat na zápasy. Musíme víc přemýšlet nad tím, co se může stát směrem dozadu. Přišlo mi, že bychom všichni nejradši útočili a nikomu se nechtělo udělat krok navíc dozadu," přidal Masopust.

Pražanům se v přesilovce několikrát nedařilo i v minulosti. "Je to samo o sobě složité. Když jde soupeř do deseti, zaleze na vápno a pak není úplně jednoduché se tam dostat. My hodně rotujeme kádr, takže mi přijde, že nám občas trochu váznou automatismy. Máme hodně nových hráčů," poznamenal Masopust.

Ve čtvrté minutě nastavení hostům pořádně zatrnulo, když jablonecký Miloš Kratochvíl lobem z vlastní poloviny přes gólmana Aleše Mandouse těsně minul branku. "Měl jsem to z boku, takže jsem vůbec netušil, jestli to jde do brány. Hodně mi zatrnulo," prohlásil Masopust, který už byl v té době na lavičce, neboť v 78. minutě střídal.

Zápas byl pro něj o to zajímavější, že do Slavie přišel z Jablonce. "Myslím, že to bylo jednodušší. Vždy je snazší hrát na hřištích, kde to člověk zná. Něco jsem tady odehrál, působil jsem zde čtyři roky, což určitě pomohlo. Škoda hřiště, které bylo trochu měkčí. Od doby, co se rozbilo po zápase s Příbramí, se ho bohužel nepodařilo dostat do stoprocentní kondice. Mrzí mě to, protože v Jablonci býval terén dobrý," řekl Masopust.

Ve čtvrtek čeká Slavii úvodní zápas 4. předkola Evropské konferenční ligy v Čenstochové. "Hrál jsem takovou dobu po pěti měsících, 77 minut na mě dobré. Pak už jsem hodně cítil nohy. Jsem rád, že jsem odehrál tuhle porci a uvidíme, co trenéři budou potřebovat. Já budu na čtvrtek nachystaný," dodal Masopust.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články