Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Po skalpu Slavie přišel klokaní náraz v Liberci. Vodháněl nám chyběl, umí rozhodovat zápasy, ví Brabec

Že se z vršovického Ďolíčku mnohdy neodváží body úplně snadno, potvrdil už zápas Bohemians 1905 se Slavií. Klokani na úvod jara překvapivě zvítězili 1:0 a to je mělo nabudit do dalšího ligového střetnutí s kousavým Libercem. Domácí si ale výhru vzít nenechali a Pražané tak domů odjížděli po porážce 3:1 s prázdnou. Asistent trenéra Erich Brabec pro to má jednoduché vysvětlení: "Dělali jsme chyby, které jsme se Slavií neudělali. Prohráli jsme naprosto zaslouženě."

Utkání Liberec - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Slovan je v laufu. Po skalpu Sparty z předminulého kola (2:0), což na Letné stálo místo kouče Václava Jílka, si tentokrát nenechal vzít soubor Pavla Hoftycha tři body ani proti Bohemians 1905.

"Liberec nás potrestal. Chyb bylo víc, než jsme vyprodukovali snad za celou přípravu," uznává Brabec v rozhovoru pro ČT sport. Domácí skórovali už po čtvrthodině, když Mara proměnil penaltu.

Zápas přitom právě do pokutového kopu vypadal podle Brabce jako se Slavií. "Hráli jsme v bloku, posouvali se a nechtěli dát Slovanu šanci na rychlé protiútoky, kterými skolil Spartu. Pak jsme se začali tlačit víc do zakončení a to naši hru otevřelo," dodává Brabec, který za Bohemians 1905 na sklonku kariéry sezonu hrál. A dlužno dodat, že předtím i za Slavii a Spartu.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

"Bohužel nám nevyšly věci, které jsme si do toho zápasu připravovali. Ovlivnila to penalta, pak jsme se dostali zpátky do utkání," připomíná Brabec situaci, kdy klokani z první šance srovnali zásluhou Nečase.

To ale nebyl ani zdaleka konec. "Když proti vám stojí rychlostně vybavení hráči jako Malinský, Pešek, Kuchta a my se tlačíme po vyrovnání, tak pak jsou brejky nebezpečné," ví bývalý obránce, který zrovna v Liberci končil svou aktivní hráčskou kariéru.

A právě Kuchta se zaskvěl dvěma góly. Nejdříve ho vysunul Mara na hraně ofsajdu a Le Giang kapituloval. Pět minut po přestávce navíc Severočeši mohli slavit potřetí, když se po asistenci od Malinského prosadil znovu Kuchta.

"Bohužel jsme si nepohlídali brejkové situace a Liberec trestal. Celý týden jsme věnovali tomu, že jsme hráče nabádali, že ten zápas bude těžší než se Slavií," přiznává Brabec v pořadu Dohráno Plus.

Ten po trenérské štaci v druholigové Vlašimi naskočil v říjnu do tradičního zelenobílého klubu coby asistent Luďka Klusáčka.

Sport
zdroj: ČT4

Obrana Pražanů zkrátka tentokrát haprovala. "Včetně Le Gianga. Nefungovaly nám posuny jak stranové, tak hloubkové," dodává třiačtyřicetiletý trenér.

V 58. minutě se hosté marně dožadovali penalty za ruku. "Podle mě byla jasná," říká Brabec. O dvaadvacet minut později klokani dostali míč do sítě, jenže rozhodčí Orel předtím odpískal útočný faul. Brabec poté viděl žlutou kartu za diskuse.

Spolu s Klusáčkem do utkání nemohl nasadit ani útočníka Matěje Pulkraba, který je v Bohemce na hostování ze Sparty, tak Jana Vodháněla, jenž se proti Slavii zaskvěl gólem.

Oba si totiž právě z duelu se sešívanými odnesli šrámy a jejich víkendový start proti Karviné je zatím nejistý.

Sport
zdroj: ČT4

"Bohužel Honza teď má problém s kotníkem, uvidíme, za jak dlouho bude fit. Čím dřív, tím líp pro Bohemku. Máme ofenzivní hráče, každý tomu dává něco jiného, ale zrovna Vodháněl je ten, kdo bude zápasy rozhodovat," je jasné Brabcovi.

A Pulkrab? "Matěj v prvním zápase s Puškáčem hodně zlobil. Díky Pulkrabovi padnul ten jediný gól."

Bohemians nenavázali na vítězství nad Slavií hlavně kvůli rozjetému Kuchtovi, který shodou okolností v sobotu přestoupil ze Slavie natrvalo do Liberce.

"Na smlouvu jsem čekal, byli jsme domluvení, se Slavií se to táhlo. Vedení Liberce o mě stálo, pak se do toho vložil jeden tým, takže jsem nevěděl, co a jak. Jsem rád, že jsme se domluvili," přiznal třiadvacetiletý útočník.

Co následovalo po výbuchu Sparty s Libercem? POSLECHNĚTE SI nový díl FOTBAL FOKUS PODCASTU:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články