Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Po roční odmlce se odehraje Superpohár. Slavia v něm za měsíc vyzve Trnavu

Tak tentokrát už to snad klapne. Po loňském roce, kdy se Superpohár neuskutečnil, by se letos opravdu měl odehrát souboj českého a slovenského mistra, tedy Slavie Praha a Trnavy. Hrát se bude 6. července v MOL Aréně v Dunajské Stredě. Čas výkopu bude upřesněn později.

Fotbalisté Slavie Praha se radují z gólu proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Jsem rád, že se nám podařilo domluvit se s kluby, partnery a také s pořádajícím Slovenským fotbalovým svazem na tom, že po roční odmlce můžeme fotbalovým fanouškům obou zemí nabídnout opět tento formát sportovně velmi prestižního duelu," řekl předseda FAČR Martin Malík.

"Po zápasech reprezentačních výběrů v Lize národů půjde v krátké době o další zajímavou konfrontaci českého a slovenského fotbalu. Věřím, že se mají fanoušci nejen obou klubů na co těšit a zároveň doufám v jejich širokou podporu přímo na stadionu," uvedl Malík. MOL Aréna pojme 12 700 diváků.

Slavia k ligovému titulu přidala i triumf v domácím poháru po výhře 2:0 nad Baníkem Ostrava a po 77 letech vybojovala double. Trnava, která v lize hrála o udržení, porazila v závěrečném pohárovém souboji Žilinu na penalty 4:1 po remíze 3:3 v základní hrací době.

Tradice společných československých fotbalových soutěží, které se v roce 1993 rozdělily po rozpadu federace, byla obnovena před dvěma lety. Tehdy v souboji vítězů českého a slovenského poháru zvítězil Zlín nad Slovanem Bratislava.

Loni se měl 29. června v Bratislavě utkat Slovan se Slavií, ale na žádost policie byl zápas zrušen. Policisté se obávali, že by nedokázali vzhledem ke konci školního roku a blízkému festivalu zajistit bezpečnost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články