Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po národním týmu jsem byl vyhořelý, teď se ale cítím nabitý energií, říká Bílek

Jihlava - Trenér Michal Bílek připustil, že po konci u fotbalové reprezentace byl vyhořelý. Po třech letech už ale má zpátky energii, proto se rozhodl pro návrat do české ligy a přijal nabídku Jihlavy. Věří, že se mu povede tým pozvednout do klidného středu tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek: Moc se na trénování v Jihlavě těším

"Po národním týmu jsem cítil, že jsem vyhořelý. Trvalo to dlouho a necítil jsem chuť se vracet, teď se ale cítím nabitý energií. Zkraje týdne mě oslovil pan (sportovní manažer Milan) Bokša. Vzhledem k tomu, že pauza už byla poměrně dlouhá, tak jsem nabídku přijal," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci po jmenování do funkce.

"Domluvili jsme se zatím do konce sezony, na jaře uvidíme. Ale nebráním se delší spolupráci," dodal. V Jihlavě bude spolupracovat s dosavadním trenérem Michalem Hippem, který se přesune do role asistenta.

"Když jsem byl osloven, tak moje první myšlenka byla, aby tu Michal zůstal. Znám ho dlouho, hrál jsem s ním za národní mužstvo. Znám jeho trenérskou kariéru a byla by škoda, kdyby u týmu skončil. Pro něj to není jednoduché, ale postavil se k tomu skvěle," ocenil svého předchůdce Bílek.

"Také jsem chtěl mít u týmu člověka, který mužstvo zná, a to Michal dokonale splňuje," dodal. Sám se musí s týmem detailněji seznámit. "Trénoval jsem jen Jirku Krejčího v Blšanech. Některé kluky znám, protože v lize jsou už dlouho, ale budu muset tým blíže poznat. Mužstvo na střed tabulky tady ale je. Samozřejmě do zápasu s Jabloncem se toho moc stihnout nedá, máme tři tréninky. Zaměříme se na organizaci hry," prohlásil.

Jihlava má po šesti kolech pouhé dva body, ale Bílek už zažil v roli trenéra i horší situaci. "Když jsem přicházel do Blšan, tak to bylo horší, protože tam byly dva body po 12 kolech a nakonec jsme to stejně zachránili. Tady ta situace není tak kritická. Věřím, že to tu dokážeme zvednout. Snad rychle zabodujeme a dostaneme se ze sestupových vod, to je můj nejbližší cíl," řekl jednapadesátiletý kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články