Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzni se nedaří ani v lize. Propadla se Zlínem, který jde do čela

Plzeň - Po neúspěchu v Lize mistrů prokázala Plzeň špatnou formu i v domácí nejvyšší soutěži. Viktoria v obměněné sestavě zcela propadla doma se Zlínem, který nakonec ze smršti protiútoků vytěžil dvě branky a ze západu Čech veze tři body za vítězství 2:0. Ševci tak jdou do čela ligy, naopak Plzeň v domácí soutěži poprvé prohrála.

Trenér Plzně Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Viktoria tak před odvetou čtvrtého předkola Ligy mistrů s Razgradem, ve které bude dohánět manko 0:2, dostala další ránu do sebevědomí, když doma ztratila potřetí za sebou poprvé od roku 2010. Zlín naopak bodoval i ve čtvrtém utkání sezony a vede neúplnou tabulku s deseti body.

Plzeň nastoupila v hodně pozměněné sestavě. Z fotbalistů, kteří hráli ve středu předkolo LM v Sofii, nastoupili jen Kozáčik, Hubník a Kovařík. A nesouhra byla na domácích hodně vidět.

Zlín naopak pokračoval ve velmi dobrých výkonech z úvodu sezony. Pozorně bránil, nepouštěl Plzeň do tlaku a sám hrozil nebezpečnými protiútoky. Ve 14. minutě střílel Holík a tečovaná rána skončila těsně vedle. O dvanáct minut později šel dokonce Jordan sám na Kozáčika, ale ten ho skvěle vychytal.

Ve 36. minutě už ale Zlín udeřil. Živulič táhl po levé straně přečíslení, našel ve vápně Poznara a ten trefil odkrytou branku. Plzeň se snažila o rychlou odpověď, Kučerovu ránu ale gólman Dostál vyrazil. A Kolářův pokus zablokovali zlínští obránci.

Do druhé půle nastoupila Plzeň mnohem aktivněji, zatlačila hosty, ale chybělo jí zakončení. Zlínští dobře blokovali střely a nepouštěli domácí do vyložených šancí. Jen Baránek po rohu hlavičkoval mimo a další roh mířící do branky vytáhl brankář Dostál.

Zlín měl stále více místa pro brejky a po jednom z nich pálil Holík těsně vedle. Další pokus už ale v 75. minutě vyšel. Vukadinovič utekl po pravé straně a přihrál na snadný gól pro Diopa. Výhra Fastavu mohla být ještě vyšší, kdyby Holík využil samostatný únik na Kozáčika, který ho však vychytal. 

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 36. Poznar, 74. Diop. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Peřina. ŽK: Kopečný, Hnaníček (oba Zlín). Diváci: 9327.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Hubník, Řezník (79. Ďuriš) - Hořava, Kučera - Petržela, Kolář (71. Hromada), Kovařík - Krmenčík (64. Bakoš). Trenér: Pivarník.
Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič (84. Bartolomeu), Živulič, Hnaníček (87. Janíček), Holík - Poznar, Jordan (63. Diop). Trenér: Páník. 

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Včera jsme si ukazovali, co Zlín hraje. Upozorňovali jsme přesně na ty věci, ze kterých jsme dnes inkasovali. V bránění jsme nebyli kompaktní. Ve druhé půli jsme zvýšili úsilí, hráli jsme nátlakově, ale byl tam další brejk a gól. Problémů máme více, o kterých víme, ale nechci to rozebírat na veřejnosti. Jde o problémy v organizaci hry, chybí dostupování hráčů. Jsme od protihráčů daleko a dostupujeme je ve chvíli, kdy už nemáme. Navíc teď hrajeme bez defenzivních záložníků, kteří si nedrží své pozice. Byl bych rád, aby se na sebe hráči začali zle koukat. Potřebujeme, aby se dobře naštvali. Teď jsme sestavu kvůli programu točili, je to pro hráče složitější, potřebujeme se sehrát. Po odvetě s Razgradem se budeme snažit sestavu stabilizovat a dělat minimální změny. Zlín hraje dobře organizovaně, hodně důrazně. Hrají to, na co mají. A vychází jim to. Mohu jim jen pogratulovat."
Bohumil Páník: "My se sem těšili, pro hráče je odměna hrát na takovém hřišti. Přijeli jsme předvést týmový výkon a to se povedlo. Spoléhali jsme, že budou brejkové situace a dvě z nich jsme využili, proto jsme vyhráli. Od hráčů tam bylo nasazení života, proto máme tři body. Byly tam fáze, kdy nás Plzeň měla zavřené jak v házené, ale týmový výkon nám pomohl to ustát. Samozřejmě mě současné výsledky těší. Na jaře v tom byli hráči vymáchání až po uši, každý do nich kopal a plival na ně, ale oni to vydrželi, makali na sobě. I my jsme věřili, že tým má potenciál, a teď se to ukazuje. Je to pro nás cenné vítězství, ale nebojím se, že by to s týmem zamávalo. Tým se dokáže korigovat sám. Když někdo nedělá tak, jak by měl, když si myslí, že je velký fotbalista, tak ho tým srovná do roviny." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy