Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň zvládla dohrávku s křečovitými klokany a za Slavií je už jen o bod

Praha – Totální nemohoucnost Bohemians v zakončení trvá už osm zápasů. Tentokrát toho využila Plzeň, která i přes polovičatý výkon zvítězila v Ďolíčku 1:0. Domácí klokani se prezentovali aktivním a pohledným výkonem a pasivní Viktoria byla často zatlačena do úzkých. Nedůraz ve vápně ale připravil Bohemians o bodový zisk, naopak Bakoš využil nepozornosti domácí obrany a postaral se o jediný a vítězný gól zápasu. Plzeň je tak druhá za Slavií už jen o bod.

Radující se hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Zápas se měl původně hrát 3. prosince, ale kvůli promrzlému trávníku byl odložen jen pár minut před výkopem. Vršovický klub za nezajištěné hřiště dostal od Disciplinární komise LFA pokutu 350 tisíc korun.

Soutěžní premiéru v plzeňském dresu si odbyli stoper Hájek a slovinský levý bek Janža. Zimní posily nahradily zraněné obránce Hejdu s Limberským.

Bohemians začali aktivně, ale Plzeň se brzy ujala vedení. V osmé minutě Hořava v šestnáctce prodloužil míč na Bakoše a slovenský útočník se prosadil umístěnou hlavičkou. Viktoria na jaře poprvé skórovala mimo svůj stadion, naopak domácí v lize inkasovali po 331 minutách.

"Tomáš Hořava mi to dal perfektně vědomě hlavičkou, potkali jsme se pohledem. Nějak jsem nevnímal, kolik mám prostoru. Nebyl jsem v kontaktu a snažil jsem se to proměnit, aby z toho byl gól," popsal vítězný zásah Bakoš.

Západočeši se pak zatáhli a přenechali iniciativu soupeři. Bohemians si vytvořili několik možností, ale Kuchta hlavičkoval nad břevno a Jiráskovu střelu zneškodnil Kozáčik. Krátce před pauzou se pak Markovič dostal za Hubníka a sám před plzeňským gólmanem trefil šajtlí boční síť.

Domácí měli i první slibné příležitosti po pauze, když Jiráskovu ránu vykopl Kozáčik a Hubínek těsně minul branku. Hráči Viktorie se do zakončení téměř nedostávali, výjimkou byla dalekonosná střela Hořavy, kterou snadno chytil brankář Fryšták.

"Chroustá to psychiku a mám z toho obavy. Všude šance máme, i na Spartě. Vidím světlo na konci tunelu, protože si ty šance dokážeme vytvořit. Je otázka to prolomit," podotkl trenér Bohemians Miroslav Koubek. 

Plzeň se v závěru soustředila na defenzivu a náporu Bohemians odolala. V nastavení mohl přidat pojistku Kopic, jehož "nájezd" ale zlikvidoval Fryšták.

"To jsou věci, které nás trošičku trápí. Řešení hráčů není v těch situacích správné a zatím zápasy musíme skoro uválčit. Doufám, že se postupně herně chytíme," prohlásil kouč Plzně Roman Pivarník. "Stále chceme hrát o titul, důležité je, abychom my i Slavia byli pod tlakem, protože se pod ním dělají chyby. Musíme být hodně na dostřel, aby ani jedno mužstvo nemělo klid," dodal bývalý kouč Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 8. Bakoš. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Pochylý. ŽK: Buchta - Matějů, Janža, Krmenčík, Hájek. Diváci: 4912.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta, Krch, Švec (36. Šmíd), Havel - Hubínek (76. Kabajev), Jirásek - Mašek, Markovič, Kuchta (84. Nitrianský). Trenér: Koubek.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hájek, Hubník, Janža - Kopic, Hořava, Hrošovský, Zeman (89. Kovařík) - Krmenčík (68. Chrien), Bakoš (87. Poznar). Trenér: Pivarník.

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Byl to blbý zápas, nemáme body. Ve všem jsme Plzeň přehráli - v držení míče, zakončení, rohách. Šance máme, nikdo nemůže říct, že neútočíme. Zasloužili jsme si minimálně bod, ale na to se nehraje. Já hráče hodnotím kladně, chtěli jsme z bonusového vloženého zápasu vytěžit víc a odskočit z toho nepříjemného pásma a 12. místa. Je zklamání, že se to nepodařilo."

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Zápas byl hodně bojovný, hráči Bohemky nám nenechali klid na balonu, dobře dostupovali. Z obou stran docházelo k dost častým ztrátám balonu. Jsem rád, že jsme dokázali naši šanci využít a škoda, že jsme nedali druhý gól. Šťastné vítězství to nebylo. Někdy máme hodně příležitostí a proměníme jednu doma. A někdy ani tu. Jindy se vám to vrátí a dokážete tu jednu šanci využít."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články