Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň zbrojí dál. Na hostování získala bývalého kanonýra Budějovic Basseyho

Mohutné zbrojení Plzně pokračuje. Viktoria během pár dní získala už třetí posilu. Tou se stal útočník maďarského Ferencvárose Fortune Bassey, jenž v minulé sezoně zazářil v dresu Českých Budějovic. Třiadvacetiletý Nigerijec přichází na západ Čech na roční hostování s opcí na přestup.

Fortune Bassey
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Naším cílem bylo rozšířit kádr a posílit ve všech řadách před velmi náročným podzimem na domácí i evropské scéně. Jsem rád, že se podařilo dokončit příchod takto kvalitního hráče do ofenzivy," uvedl generální ředitel Plzně Adolf Šádek. "V Budějovicích ukázal, že jde o výborného útočníka. Má potřebnou rychlost, dynamiku a dobré zakončení," doplnil kouč Michal Bílek.

Třiadvacetiletý Bassey se přes nižší české soutěže propracoval před dvěma lety až do ligových Českých Budějovic. Na jihu Čech během loňské podzimní části zazářil devíti ligovými góly. V zimě přestoupil do týmu maďarského mistra Ferencvárose Budapešť a odhadovanou přestupní částkou pohybující se mezi 30 a 40 miliony korun se stal nejdražším hráčem Dynama v historii.

"Viktorii velmi dobře znám, je to velký klub s velkými ambicemi. Když se tato možnost naskytla, neváhal jsem. Je to pro mě obrovská výzva, čekají nás velké zápasy v Evropě i v lize a já udělám všechno pro to, abych byl pro tým přínosem," uvedl Bassey, jenž s Ferencvárosem získal ligový titul i domácí pohár.

V maďarské lize se nigerijský útočník prosadil dvakrát, stejný počet branek přidal v předkole Ligy mistrů proti Tobolu Kostanaj.

Jak upozornil plzeňský klub, Bassey nepomůže Viktorii v play-off o postup do skupiny Ligy mistrů proti Karabachu, jelikož nemůže hrát ve stejné fázi soutěže za dva různé kluby. Právě s Karabachem přitom vypadl ve 3. předkole ještě v dresu Ferencvárose. Na sobotní duel s Hradcem Králové ale bude připraven.

Viktoria získala během dvou dnů třetí posilu. Ve čtvrtek přivedla z Olomouce reprezentačního stopera Václava Jemelku a slovenského křídelníka Erika Jirku, který přišel jako volný hráč po konci angažmá v druholigovém španělském Oviedu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články