Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň zase jednou sáhla pro posilu do Olomouce. Viktoria získala Faltu

Směrem z Olomouce do Plzně už se pár hráčů v posledních letech vydalo a dalším takovým je Šimon Falta. Sedmadvacetiletý levonohý hráč se stal první zimní posilou Viktorie, s kterou podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Šimon Falta s dresem Plzně
zdroj: Twitter Plzeň

"Šimon dlouhodobě prokazuje svou kvalitu. Stal se oporou týmu, nastupoval do většiny zápasů a podával kvalitní výkony, čímž nás zaujal. Jsem rád, že ho nyní můžeme přivítat v našem dresu," uvedl Adolf Šádek, generální manažer Viktorie, která je po podzimu v ligové tabulce až devátá.

"Nabídka z Viktorky mě velmi potěšila a jsem rád, že došlo k dohodě klubů. Je to pro mě obrovská výzva, na kterou se těším a budu chtít týmu pomoci. První dojmy jsou skvělé, zázemí i prostředí Doosan Areny se mi moc líbí," řekl Falta.

Krajní záložník strávil celou dosavadní kariéru v Olomouci. V lize odehrál za Sigmu 147 zápasů a dal 15 branek. Prošel mládežnickými reprezentacemi a na kontě má dva starty za národní A-tým z roku 2017.

Vedle Falty z aktuálního plzeňského kádru působili v Olomouci také další záložníci Lukáš Kalvach a Tomáš Hořava. "Věřím, že půjde ve stopách Lukáše Kalvacha, který k nám přišel rovněž z Hané a velmi brzy se stal jednou z klíčových postav. Podle mě velmi dobře zapadne i do kabiny," mínil Šádek.

Faltovi by v Olomouci po sezoně vypršela smlouva. "Už před rokem se Šimon netajil tím, že by chtěl změnit působiště a že nemá zájem smlouvu v Olomouci prodloužit. Odvedl u nás v Sigmě kus práce. Zároveň bych chtěl vyzdvihnout velmi korektní jednání ze strany Plzně. Věděli, že Šimonovi v létě končí smlouva, a byla zde snaha a ochota vytvořit takové podmínky pro hráče i pro Sigmu, aby se přestup mohl realizovat již nyní v lednu," uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Až do Faltova přestupu Plzeň v této zimní přestávce žádnou novou tvář nepřivedla. Pouze se z hostování vrátili Pavel Šulc a Lukáš Matějka a hostování brankáře Jindřicha Staňka se změnilo v přestup.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články