Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň zahájila zimní dril i se Šulcem a Matějkou

S dvojicí navrátilců z hostování se fotbalisté Plzně začali připravovat na jarní část ligového ročníku. "Povolávací rozkaz" si totiž vysloužili záložník Pavel Šulc a útočník Lukáš Matějka, kteří na podzim působili v Českých Budějovicích. Na přestup pak Viktoria získala brankáře Jindřicha Staňka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň začala i se Šulcem a Matějkou, na přestup získala Staňka

Staněk ve Štruncových sadech hostoval z Českých Budějovic a Plzeň uplatnila opci na přestup. Čtyřiadvacetiletý gólman, který nastoupil k poslednímu utkání ligového podzimu proti Slavii (0:1), podepsal se západočeským klubem smlouvu na dva a půl roku. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Dvacetiletý Šulc se dosud v A-týmu Plzně neprosadil a působil na hostováních. Nejprve v druholigové Jihlavě a následně v Opavě a Českých Budějovicích. Na podzim zápolil se zraněním.

O tři roky starší Matějka si v dresu Dynama připsal první ligové starty. Předtím hrával za druholigové Ústí nad Labem a třetiligové Domažlice.

U plzeňského týmu navzdory velmi nepovedenému podzimu zůstal slovenský trenér Adrian Gula. Viktoria přezimuje až na devátém místě neúplné tabulky, což je jejich nejhorší umístění po podzimu od sezony 2006/07.

Gula si do přípravy vytáhl i dva hráče z rezervy - obránce Josefa Koželuha a Václava Míku. Mimo Plzeň bude naopak nadále pokračovat jiný zadák Šimon Gabriel, který by měl hostovat v Teplicích.

Západočeši vzhledem k rekordně krátké přestávce a začátku jarní části už v polovině ledna tentokrát neodletí na soustředění do zahraničí a budou se připravovat doma. V sobotu odehrají přípravný zápas s druholigovým Hradcem Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články