Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň začíná ligovou sezonu v Jihlavě, Sparta přivítá Slovácko

Praha - Po pátečním vítězství Teplic 1:0 na hřišti Dukly pokračuje čtyřmi zápasy úvodní kolo nového ročníku první fotbalové ligy. Obhájce titulu Plzeň se představí v Jihlavě, druhý český zástupce v předkolech Ligy mistrů Sparta doma hostí Slovácko. Nováček Karviná otevře sezonu těžkým zápasem v Jablonci a poměrně důležitý zápas čeká na dva další předpokládané účastníky boje o záchranu, na zlínskou Letnou zavítá Příbram. Přímý přenos utkání Sparta - Slovácko sledujte od 19:30 na ČT sport, náš web nabídne od 15:00 podrobnou on-line reportáž z duelu Jihlava - Plzeň.

Sparta se na odvetu 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť pokusí naladit výhrou nad Slováckem. "Velkou posilou soupeře je nový trenér Standa Levý. Jak ho známe, tak pracuje na zodpovědnosti, důrazu, agresivitě a poctivé práci, takže to budou pro nás překážky. Z posledních vzájemných zápasů víme, že využívali obranný blok a chodili do rychlé přechodové fáze. Zkrátka na první zápas nás nečeká nic lehkého," řekl asistent trenéra Sparty Zdeněk Svoboda.

Také Plzeň čeká příští týden klíčový duel podzimu, odveta 3. předkola v dalekém Ázerbájdžánu. Proto trenér Roman Pivarník ví, že duel na Vysočině bude těžký i z hlediska rozložení sil. "Je to komplikace. Vzhledem k následné cestě do Ázerbájdžánu zvažujeme různé varianty, ale příliš změn nelze očekávat," řekl Pivarník, který dříve působil právě v Jihlavě a dovedl ji do první ligy.

"Vracím se tam, kde jsem dvakrát trénoval, takže je to vždy zvláštní zápas. Doufám, že dokážeme na hřišti dominovat a zvítězit. Došlo u nich k velké obměně, ale i tak jsme na ně připraveni. Doufám, že k tomu hráči přistoupí jako k zápasu s Karabachem, jen s lepší koncovkou," dodal.

Jablonec doma přivítá Karvinou, kam se ligový fotbal vrací poprvé od sezony 1996/97. Nováčka navíc trénuje Jozef Weber, který patří k legendám jabloneckého týmu. "Pro lidi je tento zápas z více důvodů atraktivní. Je to první ligové utkání, je to ligový nováček a v podstatě kormidelníkem týmu je trenér Jožka Weber. Karviná je sice nováček, ale ve svém kádru má několik zkušených ligových hráčů. Není to nějaký vykulený tým, který bude jen sparingpartnerem," řekl jablonecký trenér Zdenko Frťala. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články