Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Plzeň zabrala a třemi brankami uzemnila Bohemians 1905

Po dvou zápasech bez vítězství v nejvyšší soutěži se fotbalisté Plzně dočkali skalpu soupeře a posunuli se na šesté místo. Ve 20. kole doma porazili Bohemians 3:1. Skóre otevřel těsně před přestávkou Joel Kayamba, druhou trefu obstaral Pavel Bucha a třetí Jean-David Beauguel. Nutno podotknout, že za stavu 1:0 zahodil penaltu hostující Josef Jindřišek. Konečný výsledek stanovil v 87. minutě jeho spoluhráč Matěj Pulkrab.

Joel Kayamba z Plzně střílí gól do sítě Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí začali aktivně, Šulc hlavičkoval nepřesně a Beauguel v nadějné pozici promáchnul. Bohemians poté hru vyrovnali a Plzeň do ničeho nepouštěli. Ve 29. minutě je ale podržel brankář Le Giang, který zneškodnil Šulcovu střelu.

Na druhé straně Vondra po závaru v šestnáctce zamířil těsně vedle. Branku hostů zase minuli Kalvach a Šulc po Beauguelově patičce.

Plzeňští otevřeli skóre ve 43. minutě. Po špatné souhře Krcha s Le Giangem se odrazil míč ke Kayambovi a ten snadno trefil odkrytou branku. Křídelník z Konga v nejvyšší soutěži skóroval poprvé od července 2019. "Já na ten gól dlouho čekal, takže jsem rád, že to tam konečně padlo. Byl sice do prázdné, ale počítá se" uvedl Kayamba.

Západočechům nevyšel vstup do druhého poločasu a kapitán Brabec na hranici šestnáctky fauloval Vaníčka. Sudí Ginzel nejprve nařídil přímý kop, ale po upozornění od videorozhodčího Klímy původní verdikt změnil a odpískal pro Bohemians penaltu. Kapitán Jindřišek, jenž před týdnem oslavil 40. narozeniny, však pouze nechal vyniknout gólmana Staňka.

"Musím říct, že jsem byl rozhodnutý, kam půjdu. Už před zápasem jsem to studoval a pomohl mi i spoluhráč Milan Havel, takže to zase byla týmová práce," přiznal Staněk.

Krátce poté kvůli ofsajdu Beauguela neplatil gól Buchy, který se ale dočkal regulérního zásahu v 61. minutě, kdy mu do ideální pozice přistrčil míč hostující Ljovin po dobré práci Šulce.

Už za čtyři minuty vedla Plzeň 3:0. Vondra v pokutovém území podrazil bývalého beka Bohemians 1905 Havla a penaltu bezpečně proměnil Beauguel. Francouzský útočník se sedmým ligovým gólem v sezoně osamostatnil v čele týmové tabulky střelců.

Viktorii pak podržel Staněk výborným zákrokem proti Ljovinovi. V 87. minutě hosté přece jenom snížili, když akci náhradníků Necida a Keity zakončil volný Pulkrab. Plzeňští větší drama nepřipustili a doma v lize porazili Bohemians v jedenáctém z posledních 12 utkání.

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:0)

Branky: 43. Kayamba, 61. Bucha, 65. Beauguel z pen. - 87. Pulkrab. Rozhodčí: Ginzel - Pečenka, Ratajová - Klíma (video). ŽK: Kalvach, Kaša - Ljovin.

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Šulc (75. Čermák) - Kayamba (81. Matějka), Beauguel (75. Ondrášek), Falta (81. Mihálik).
Trenér: Gula.
Bohemians 1905: Le Giang - Hůlka, Krch, Jindřišek (62. Bartek) - Dostál (62. Novák), Květ (76. Necid), Ljovin, Vaníček (76. Kosek), Vondra - Hronek (86. Keita) - Pulkrab.
Trenér: Klusáček.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Pro nás je to cenné vítězství. Otevřený zápas, velmi slušný výkon Bohemky. Byla podstatná naše produktivita, protože šance přicházely. Byl jich solidní počet, ale museli jsme být stále ostražití v defenzivní činnosti. Klíčový moment druhého poločasu byla chycená penalta Jindrou Staňkem. Mužstvo na to dokázalo správně reagovat a vyhrát zápas s velmi sympatickým soupeřem. Chytit pokutový kop je nadstandard, Jindrova forma je velmi solidní. Je to podstatné pro něj samotného i pro mužstvo."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Věděli jsme, že nechceme pustit Plzeň do poslední třetiny hřiště, kde je hodně silná a dokáže si vytvářet nebezpečné příležitosti. To se nám zhruba 30 minut dařilo, nebyla tam snad ani žádná střela. Potom jsme trochu polevili v aktivitě a v závěru poločasu už to směřovalo ke gólu. Tam už se nám to trochu přestávalo dařit. I tak jsme zapas mohli vrátit do úvodních kolejí a penaltou se dostat do hry, což se nám nepodařilo. Viděl jsem, že mužstvo to trochu poznamenalo. Plzeň to potrestala druhým a třetím gólem a už jsme to nedokázali otočit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články