Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň využila přesilovku a vyválčila těsné vítězství nad Zbrojovkou

Plzeň – Plzeňská Viktoria dál suverénně míří za obhajobou ligového primátu. Plzeňští nezaváhali ani proti Zbrojovce Brno a po výhře 2:1 natáhli sérii ligových vítězství na 14. Rozhodující branku vstřelil v 80. minutě Jan Kopic. V té době už Zbrojovka dvacet minut hrála v deseti lidech, poté co si dvě žluté karty během dvou minut vykoledoval Pašek.

Plzeňská radost
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Brno v říjnu jako poslední dokázalo v lize obrat Plzeň o body a dobře začalo i na půdě obhájce titulu. V desáté minutě zatáhl Zoubele balon až k lajně, před vybíhajícím gólmanem Viktorie Kozáčikem jej vrátil před bránu a Řezníček zamířil přesně k tyči. Dal svůj jedenáctý gól v ligové sezoně.

Plzeň musela stejně jako minule ve Zlíně dotahovat, ale inkasovaná branka ji nerozhodila. V patnácté minutě ještě Baránek hlavičkoval jen do Melichárka, ale o dvě minuty později už pátým gólem v sezoně srovnal, když napálil do sítě balon odražený od břevna po Hejdově teči.

Ve 23. minutě mohli domácí otočit skóre. Hrošovský kolmicí našel nabíhajícího Matějů, ale Holenda ve skluzu balon do branky nedostal. V 31. minutě se neprosadil ani Kolář, kterého vychytal Melichárek.

Hosté hrozili hlavně z brejků. Po chybné rozehrávce od Baránka šel do otevřené obrany Řezníček a nebezpečí v poslední chvíli odvrátili Hejda s Kozáčikem. Čtyři minuty před pauzou měl další velkou šanci Petržela, ale vybíhajícího Melichárka nepropálil a po následném rohu střílel mimo. 

V druhé půli Zbrojovce zkomplikoval situaci Pašek, který dostal v 54. a 56. minutě dvě žluté karty. První za filmování a druhou za nakopnutí Vaňka do hýždí. Západočeši v přesilovce stupňovali tlak, ale dlouho se nemohli prosadit. Kolář pálil jen do Melichárka a hostující brankář si poradil i se střelou Kovaříka z úhlu.

Plzeňský kouč Krejčí poslal na trávník druhého útočníka Fořta a vzápětí měl další velkou šancí Baránek, jeho hlavičku však vyrazil reflexivně Melichárek. V 80. minutě už se Viktoria dočkala. Fořt poslal přihrávku před branku, k odraženému míči se protlačil střídající Kopic a propálil Melichárka. V lize se trefil poprvé od října.

Nepříjemností pro domácí bylo v 88. minutě vynucené střídání Holendy po souboji s hostujícím gólmanem. Viktoria má už přitom na marodce jiné dva útočníky, Ďuriše s Krmenčíkem. 

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1) Branky: 17. Baránek, 80. Kopic - 10. Řezníček. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Matějů - Škoda, Pašek, Košťál. ČK: 56. Pašek. Diváci: 10.850.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (73. Kopic), Kolář (75. Fořt), Kovařík - Holenda (88. Řezník). Trenér: Krejčí.

Brno: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Košťál, Jovanovič - Lacko (67. Malík), Zoubele (78. R. Buchta) - Pašek, Škoda (85. Vávra), Lutonský - Řezníček. Trenér: Kotal. 

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Vážím si toho, že jsme to zvládli. Byl to podobný zápas jako ve Zlíně. Zase musím kluky pochválit, že ukázali charakter, srdíčko, že jsme podruhé za sebou otočili nepříznivý vývoj zápasu. Už v první půli jsme měli vést, byly to tutové šance. Místo abychom 3:1 vedli, bylo to 1:1. Ale kluky jsem uklidňoval o půli a nabádal k trpělivé hře. Druhou půli ovlivnilo vyloučení, pak jsme měli už výraznou převahu a byla jen otázka času, kdy tam něco spadne. Adrenalin na střídačce stoupal. Jsme hrozně rádi, že jsme v 80. minutě nakonec naštěstí ten gól dali a střídajícím Kopicem jsme to utkání rozhodli. Připsali jsme si strašně důležité tři body. Jsem rád, že jsme to utkání zvládli a povezeme si na Spartu nějaký slibný náskok, ale to utkání bude těžké. Jediné, co mě trochu znepokojuje, je zdravotní stav." 

Václav Kotal (trenér Brna): "My jsme se chtěli pokusit získat bod. Plzeň samozřejmě svou kvalitou měla v prvním poločase jasnou převahu, ale nám se podařilo dát vedoucí gól. Bohužel jsme brzo inkasovali. I když Plzeň měla převahu, my jsme byli nebezpeční z protiútoků do té doby, než jsme šli do deseti lidí. Hlavně ta první žlutá karta byla absolutně zbytečná. Nevím, proč David (Pašek) padal, když se vyhnul Limberskému a mohl jít dál sám. Byla to taková dětská karta, v lize takovým způsobem hrát nejde. Jediné, co bych mohl namítat, je, že těsně před tou žlutou kartou byla podobná situace a domácí hráč kartu nedostal. V deseti už jsme byli pod velikým tlakem a dalo se předpokládat, že domácí z toho nějakou branku dají. I když odjíždíme bez bodu, je třeba klukům poděkovat za výkon." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články