Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň ve Zlíně prohrávala, nakonec ale získala všechny body. Vrací se do čela

Fotbalisté Plzně vyhráli po obratu ve 24. kole první ligy ve Zlíně 2:1 a po třetí výhře za sebou se vrátili do čela tabulky o tři body před obhájce titulu Slavii, kterou v neděli čeká pražské derby se Spartou. Domácí šli do vedení ve 13. minutě po vlastní brance Filipa Kaši, ještě do přestávky vyrovnal Jean-David Beauguel. Pět minut po změně stran rozhodl z pokutového kopu střídající Tomáš Chorý. "Ševci" prohráli doma v nejvyšší soutěži po šesti zápasech a zůstali jedenáctí.

O vítězství Plzně ve Zlíně rozhodl Tomáš Chorý (uprostřed)
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Dostali jsme Plzeň do úzkých, ale nemáme ani bod, to mrzí nejvíc," řekl zlínský trenér Jan Jelínek, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent trenéra.

Domácí tým pochválil i hostující kouč. "Hráli velmi dobře, s obrovským nasazením, o to je naše výhra cennější. Nám dělaly problémy jejich nakopávané míče, ale podařilo se nám vývoj otočit," uvedl Michal Bílek.

Zlín, v jehož základní sestavě chyběl zraněný Tkáč, začal nebojácně a brzy byl za svoji aktivitu odměněn. Hrubý poslal ve 13. minutě do brejkové situace Dramého, jehož tvrdou střelu vyrazil brankář Staněk jen do stopera Kaši, od nějž se míč odrazil do sítě.

Plzeň bez nemocného Kopice narážela ve své ofenzivní snaze na kompaktní obranný blok "ševců" a proto si nevytvořila žádné větší příležitosti k vyrovnání.

Zato domácí mohli své vedení navýšit. Dramé vyslal ve 26. minutě do dalšího brejku Roberta Hrubého, Staněk však tváří v tvář souboj vyhrál a zabránil tak jistému gólu. "Špatně jsem to kopl, chtěl jsem mířit na přední tyč, ale trefil jsem přímo gólmana," zlobil se na sebe Hrubý.

Šlo o důležitý okamžik zápasu, neboť vyrovnání Plzně přišlo ve 39. minutě z první vážnější akce. Kaša po centru hlavičkoval do břevna, ve vápně se nejlépe zorientoval Beauguel a dal svůj 11. gól v sezoně nejvyšší soutěže. Spolu s ostravským Almásim ztrácí na nejlepšího ligového střelce Jurečku ze Slovácka pouze jeden zásah.

Krátce po změně stran srazil Dramé Havlův centr v pokutovém území rukou, sudí Černý bez váhání nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil střídající Chorý. Sedmadvacetiletý útočník se trefil ve druhém kole po sobě a ve čtvrtém z posledních pěti.

Psychická výhoda byla na straně Viktorie, nicméně Zlín se nevzdával, bojoval ze všech sil a snažil se o vyrovnání. Vytvořil si tlak, plzeňská obrana byla v jednom kole. I přes územní převahu se ale v rušném závěru k šanci na vyrovnání nedostal. Zlín prohrál druhé kolo za sebou. "Uskákali jsme to a nepustili je do šance," konstatoval Bílek.

24. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)

Branky: 13. vlastní Kaša - 39. Beauguel, 50. Chorý z pen. Rozhodčí: Černý - Caletka, Hájek - Hrubeš (video). ŽK: Hrubý, Conde, Vraštil - Kalvach, Chorý, Káčer. Diváci: 3312.

Sestavy:

Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé (85. Hrdlička), Hrubý (87. Kolář), Janetzký (85. Hellebrand), Hloušek (85. Chwasccz) - Vukadinovič (87. Fillo). Trenér: Kalivoda.

Plzeň: Staněk - Holík, Kaša, Hejda, Havel - Bucha (90.+1. Káčer), Kalvach - Sýkora, Čermák (46. Chorý), Mosquera (84. Pernica) - Beauguel (76. Šulc). Trenér: Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články