Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň ve šlágru přetlačila Slovácko a živí pohárovou naději

Veledůležitého vítězství dosáhli ve 29. kole fotbalisté Plzně. Ve Štruncových sadech totiž zdolali čtvrté Slovácko 2:1 a přiblížili se mu na rozdíl dvou bodů, navíc mají utkání k dobru. Na vedoucí gól Adriela Ba Louy sice ještě před přestávkou dokázal odpovědět Jan Kalabiška, ale konečné skóre stanovil v 73. minutě Lukáš Kalvach. Viktoria nenašla přemožitele v nejvyšší soutěži už 10 zápasů, klub z Uherského Hradiště prohrál potřetí z posledních čtyř kol.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v utkání se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeňští začali lépe a stupňovali tlak. Ba Loua z první šance zamířil vedle, ale ve 14. minutě už se prosadil. Šulc ho vyslal do úniku na pravé straně a křídelník z Pobřeží slonoviny si umístěnou střelou k tyči připsal 6. ligový gól v sezoně.

Slovácko nestíhalo a aktivní Ba Loua se záhy dostal do dalších dvou velkých příležitostí, ale pokaždé ho vychytal Nemrava. Hostující brankář později vyrazil i Kalvachovu ránu a dorážející Beauguel byl v ofsajdu.

Ve druhé minutě nastavení však hosté nečekaně vyrovnali. Sadílek nacentroval a Kalabiška, kterému v úvodu dělal problémy Ba Loua, hlavičkou pod břevno překonal Staňka.

Západočeši do druhého poločasu vstoupili nervózně, jako by je rozhodil gól "do šatny". Poté však předvedli několik zajímavých akcí po pravé straně. Jednu z nich zakončil Beauguel nepřesnou střelou, na kterou těsně nedosáhl Šulc.

V 73. minutě ale vstřelili druhý gól. Ba Loua po rohu nacentroval do pokutového území, odražený míč se dostal ke Kalvachovi a ten se pohotově trefil k tyči. Za sedm minut se Beauguel radoval z pojistky jen chvilku, protože branka neplatila kvůli ofsajdu.

Slovácko v dramatickém závěru několikrát sahalo po vyrovnání, nicméně Kalabiška ani Kohút v dobrých pozicích neuspěli. "Chybělo tomu moje lepší zakončení, byla to stoprocentní šance. Sice jsem byl na přední tyči a natočený na druhou stranu, ale musím to dávat. Moje chyba, jasný gól," kál se Kalabiška.

Viktoria mužstvo z Uherského Hradiště zdolala po třech ligových porážkách za sebou.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:1 (1:1)

Branky: 14. Ba Loua, 73. Kalvach - 45.+2 Kalabiška. Rozhodčí: Hrubeš - Vlček, Nádvorník - Ginzel (video). ŽK: Limberský, Ba Loua, Káčer, Staněk - Šimko, Kliment, Svědík (trenér).

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (68. Kopic) - Káčer, Kalvach, Šulc - Ba Loua (88. Mihálik), Beauguel (83. Ondrášek), Falta. Trenér: Gula.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann (33. Šimko), Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík (85. Kubala) - Petržela (69. Tomič), Sadílek, Navrátil (69. Kohút) - Kliment. Trenér: Svědík.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Cenné vítězství po kvalitním týmovém výkonu. Z mého pohledu velmi solidní první poločas, dostatečně rychlý v přechodu. Měli jsme být ještě produktivnější a zápas uzavřít dříve. Síla mužstva může růst i takovými příběhy, že dostanete gól z ojedinělé standardky soupeře, který je nepříjemný. Ne náhodou je zatím tam, kde je. Bylo důležité, že chlapci se přes poločas uklidnili. Dokázali to mentálně posunout tak, že zlomili zápas na naši stranu. K tomu jim gratuluju. Myslím, že to byl náš nejlepší jarní výkon."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "První poločas byl z naší strany snad jeden z nejhorších, co se týká obranné fáze, organizace, pohybu mužstva, agresivního přistupování hráčů. Dostaneme se do šestnáctky, tam nepochopitelnou přihrávkou soupeře pustíme do brejkové situace a skóruje na 1:0. Pak se to valilo dál, hlavně Ba Loua měl dvě tři stoprocentní šance. Kdybychom prohrávali v poločase 0:4, nemohl se nikdo divit. To, že jsme v závěru dali gól, byl takový dar z nebes. Myslel jsem, že to mužstvo trošku probere. Ve druhém poločase to byl určitě zlepšený výkon, ale stejně to na vítězství nestačilo. Tohle je málo. Myslím si, že Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články