Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň už zbrojí na příští sezonu, obranu vyztuží Hloušek z Legie Varšava

Obránce Adam Hloušek, který působil poslední tři roky v Legii Varšava, se vrátí do české ligy. Bývalý obránce Jablonce a Slavie posílí od nové sezony Viktorii Plzeň, se kterou se dohodl na tříletém kontraktu. Hloušek si v minulosti zahrál i v Bundeslize, kde nastupoval za Kaiserslautern, Norimberk a Stuttgart.

Adam Hloušek (vlevo) v utkání proti Sportingu Lisabon
zdroj: ČTK/AP autor: Armando Franca

Třicetiletý Hloušek se do české ligy vrátí po více než osmi letech, během kterých nejprve působil v německých klubech Kaiserslauternu, Norimberku a Stuttgartu. Od ledna 2016 krajní obránce oblékal dres Legie.

V tuzemské nejvyšší soutěži Hloušek hrával za Jablonec a Slavii. V 84 utkáních zaznamenal osm gólů a devět asistencí. Dříve se spekulovalo o jeho návratu do mateřského Jablonce.

"Jsme rádi, že přivítáme v našich řadách hráče, který může být posilou jak z pohledu výkonnosti, tak i zkušeností. Adam je navíc využitelný na více postech, takže i jeho variabilita bude jistě výhodou," uvedl generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek.

Hloušek chtěl mít dopředu jasno, kde bude pokračovat. "V Legii mi končí smlouva a dopředu jsem si říkal, že určitě nechci čekat, až mi doběhne, a vybírat si, protože to je také velké riziko. Chtěl jsem mít ke konci sezony už klid a soustředit se na důležité zápasy s čistou hlavou," řekl rodák z Turnova.

Měl také nabídky z východní Evropy nebo USA. "Ale do toho jsem nechtěl jít, chtěl jsem mít jistotu pevného zázemí. Na Ameriku si navíc myslím, že je čas, protože chci bojovat o evropské poháry a o titul, proto jsem se rozhodl pro návrat. Je mi 30 let, ale stále chci hrát na nejvyšší úrovni a bojovat o ty nejvyšší příčky a o evropské poháry. Proto jsem upřednostnil Plzeň," vysvětlil Hloušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články