Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň uhájila první místo hubeným vítězstvím proti Hradci

Hradec Králové ‒ Soutěžní premiéra na lavičce úřadujícího mistra dopadla pro trenérský tandem Zdeněk Bečka ‒ Pavel Horváth dobře. Plzeň porazila Hradec Králové 1:0 zásluhou gólu Lukáše Hejdy z 81. minuty a uhájila minimálně do 24. kola nejvyšší soutěže první místo v tabulce. Za Hradec čaroval gólman Radim Ottmar, který zmařil pokutový kop Tomáše Hořavy. Domácí prohráli s Plzní v lize podesáté za sebou a zůstali čtrnáctí.

Obránce Roman Hubník z Plzně
zdroj: ČTK

Trenéři Viktorie udělali oproti remíze 2:2 v minulém kole s Teplicemi, po které skončil na plzeňské lavičce kouč Roman Pivarník, dvě změny v základní sestavě. Místo Kopice se do zahajovací jedenáctky vrátil Petržela a Chriena ve středu pole nahradil Hromada.

Viktoria si od trenérské změny slibovala zlepšení ofenzivy, ale v první půli se hostům v útočné fázi příliš nevedlo. Zemanovu střelu v úvodu zablokoval stoper Hůlka a první vyloženou šanci pak měli ve 21. minutě překvapivě domácí. Janoušek na pravé straně vápna vybojoval balon a poslal ho před branku osamocenému Pavlovi Černému, který však zakopl o míč a 100. ligový start gólem neoslavil.

Poslechněte si poslední díl Fotbal fokus podcastu o Plzni a výměně trenérů:

Až ve 23. minutě měli první gólovou možnost i Západočeši. Řezník z pravé strany nacentroval do vápna a po Hořavově hlavičce zachránil Východočechy skvělým zákrokem brankář Ottmar. Jinak Plzeň v první půli příliš nehrozila, a naopak obránci Hejda s Limberským stihli posbírat čtvrtou žlutou kartu, která znamená absenci v příštím kole.

Po přestávce hosté přidali a v 53. minutě měli ideální šanci na otevření skóre. Sudí Marek odpískal za zákrok Pavla Černého na Petrželu pokutový kop, ale Hořava na proměněnou penaltu z minulého kola proti Teplicím nenavázal a nechal vyniknout gólmana Ottmara.

Po hodině hry odkulhal ze hřiště zraněný asistent rozhodčího Vysloužil a jeho místa zaujal čtvrtý sudí Proske. Plzni se dál nedařilo a Bečka postupně poslal na trávník střídající Kovaříka, druhého útočníka Poznara a Kopice, který minutu po svém příchodu přispěl k rozhodující trefě. Na jeho přímý kop z levé strany si naskočil stoper Hejda a hlavičkou si připsal pátý gól v ligové sezoně. Hradec vrhnul všechny síly do útoku, ale ze dvou závarů se neprosadil. Na druhé straně odmítl pojistku Kopic.

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 81. Hejda. Rozhodčí: Marek - Pospíšil, Vysloužil (62. Proske). ŽK: Nosek, M. Černý, P. Černý, Janoušek - Hejda, Limberský, Hubník. Diváci: 2266.

Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Trubač (73. Schwarz), Janoušek (84. Pázler), Jirsák, M. Černý, Malinský - P. Černý (84. Žondra). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (75. Poznar), Hrošovský - Petržela (70. Kovařík), Hořava, Zeman (80. Kopic) - Bakoš. Trenér: Bečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články