Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň to na Sigmu umí, ale její kouč Látal slibuje: Nemáme strach, budeme bojovat

Jeden z největších favoritů jde na to. Fotbalisté Viktorie Plzeň, považovaní za největšího konkurenta Slavie v boji o ligový titul, začnou nový ročník na svém stadionu s ambiciózní Sigmou Olomouc. Zatímco Plzeň lehce omladila až příliš zkušený kádr, hosté z Hané změnili trenéra. V sobotu hrají ještě Baník s Libercem a Příbram s Teplicemi

Sport
zdroj: ČT4

"V Sigmě se změnil trenér, jinak kádr zůstal pohromadě, takže si myslím, že budou hrát podobným stylem jako v minulé sezoně. Některé naše posily už můžou naskočit do prvního mistráku. Dělali jsme je proto, aby nám pomohly. A věřím, že pomůžou," uvedl Zdeněk Bečka, asistent plzeňského trenéra Pavla Vrby, a stejně jako hráči věří v tradiční podporu fanoušků. Ví, že je nečeká nic lehkého. "Byli jsme se na Sigmu podívat v Rakousku na přátelském utkání. Jeden poločas hráli v rozestavení 3-5-2, další 4-4-2, takže uvidíme, jak nastoupí," dodal Bečka na stránkách Viktorie.

Olomouc prohrála s Plzní devět z posledních deseti ligových zápasů a 621 minut už jí nedala gól. Špatnou sérii se pokusí zlomit pod novým trenérem Radoslavem Látalem, který nahradil Václava Jílka, jenž odešel do Sparty.

"Se strachem tam nejedeme. Vše se bude odvíjet od našeho výkonu. Za mužstvo můžu slíbit, že budeme bojovat, válčit a snažit se o nejlepší výsledky tak, aby na konci sezony byli všichni spokojeni," řekl Látal pro web Sigmy a zastavil se nad losem. "Začátek máme těžký, v prvních čtyřech zápasech nás třikrát čeká výjezd k náročným soupeřům," dodal k zápasům v Plzni, na Slavii a v Liberci.

S novým koučem jde do sezony i Liberec a Pavel Hoftych si odbude soutěžní premiéru v Ostravě. Baník vyhrál jediný z posledních deseti vzájemných ligových soubojů. "Je to na začátek těžký soupeř, kvalitní mužstvo vedené kvalitním trenérem. Na druhou stranu Liberec byl vždy pro Baník nepříjemným soupeřem. Věřím, že to bude i teď, v Ostravě se o to porveme a přivezeme dobrý výsledek," řekl Hoftych.

Bohumil Páník na lavičce ostravského týmu si je vědom síly Liberce. "Je to tým, který je už delší dobu pospolu. Odešel jen hrotový hráč (Libor Kozák), uvidíme, jak se s tím srovnají. Jinak ale vše zůstalo, což je pro Liberec neobvyklé. O to líp budou fungovat herní vazby," řekl Páník pro oficiální stránky klubu s tím, že za měsíc hráče nezměníte. "Myslím, že to bude podobný Liberec jako na jaře," dodal.

V sobotu bude ve hře ještě Příbram, která se mezi tuzemskou fotbalovou elitou v nejvyšší soutěži zachránila až v baráži a nyní hostí Teplice. Jejich poslední zápas v Příbrami skončil remízou 1:1 a i teď se favorit hledá těžko.

Sobotní program první ligy

17:00 Ostrava – Liberec

          Příbram – Teplice

19:30 Plzeň - Olomouc

"Mají zajímavé mladé hráče, jako Žitný a Trubač. Vzhledem k nevydařenému konci sezony nastoupí k zápasu určitě velice zodpovědně," tvrdí příbramský trenér Roman Nádvorník na klubovém webu.

"Máme těžký los, a i proto je pro nás zápas v Příbrami důležitý," řekl teplický obránce Tomáš Vondrášek a kouč Stanislav Hejkal los označil za příšerný. "V prvních šesti kolech máme doma mistra ligy, Boleslav, na kterou nám to nejde, a Plzeň. A na začátek Příbram, tam se hraje špatně. Příbram doma je specifická," říká o prvním soupeři, který sice přišel o útočníka Matouška, ale Hejkal si nemyslí, že by oslabil. "Přišla kvalita. Přišel Zeman, udrželi Rezka, našli Polidara do útoku, ale hraje jim v obraně. Mají i další kvalitní hráče, někoho udělali ze Slavie. Trenér Nádvorník to předělává na technickou hru," konstatoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články