Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň, Slavia i Sparta ztrácely body. Rozjetý Jablonec nezpomaluje

Trápení favoritů. Tak by šlo nejlépe popsat 22. kolo nejvyšší soutěže. Jak vedoucí Plzeň, tak i druhá Slavia doma prohrály, v obou případech 1:2. Na Viktorii si vyšlápla Mladá Boleslav, Pražané zase nestačili na Zlín. To udělalo radost zejména jejich pronásledovatelům. Třetí Liberec po výhře 1:0 na Slovácku ztrácí na sešívané bod, čtvrtá Olomouc po triumfu 3:2 s Duklou dva a pátý Jablonec, který vyhrál i šesté jarní utkání, tentokrát přemohl Bohemians 1905 2:1, tři. Veledůležité tři body získala Ostrava po skalpu Jihlavy.

Slávista Jan Bořil (vlevo) v souboji s Lukášem Bartošákem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

TABULKA PRVNÍ LIGY (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Slavia - Zlín 1:2

Prohra Plzně jim dala příležitost přiblížit se ještě boji o titul, to by ale Slavia doma nesměla rovněž ztratit všechny body. Pražané nestačili na trápící se Zlín, jenž po čtyřech prohrách v řadě slavil vítězství 2:1. Triumf ševců nad sešívanými, kteři nedali penaltu, trefil v nastaveném čase Ubong Ekpai.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/372188-slavia-na-ztratu-plzne-nezareagovala-doma-necekane-padla-se-zlinem/)

Plzeň - Mladá Boleslav 1:2

Plzeň nečekaně podlehla oslabené Mladé Boleslavi a v jarní části nejvyšší soutěže doma ani na třetí pokus nevyhrála. Boleslavský tým odehrál závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Nikolaje Komličenka, přesto na úvodní gól Mareše z prvního poločasu navázal v 79. minutě z brejku Michal Hubínek. Až těsně před koncem snížil Marek Bakoš.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372145-plzen-promrhala-presilovku-a-podlehla-zachranujici-se-boleslavi/)

Teplice - Sparta 1:1

Můj dům, můj hrad. V letošní sezoně je teplický stadion Na Stínadlech nedobytnou tvrzí a platí to i po utkání se Spartou. Pražané sice začali dobře a vedli po přesném zásahu rumunského záložníka Nicolae Stanciua, domácí však ve druhém poločase zabrali a aktivitu zužitkovali vyrovnávacím gólem Marka Červenky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372146-sparta-remizovala-popate-za-sebou-tentokrat-v-teplicich-1-1/)

Jablonec - Bohemians 2:1

Šest zápasů na jaře, šest výher a vyrovnaný klubový rekord v počtu vítězství v řadě ze sezony 2010/2011. Fotbalisté Jablonce pokračují ve výborné formě. Svěřenci kouče Petra Rady o svoji sérii nepřišli ani proti Bohemians 1905, které doma porazili 2:1, a v tabulce nadále drží čtvrtou příčku. Vítěznou branku trefil v druhém poločase Vladimir Jovovič.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372143-jablonec-zustava-na-jare-i-nadale-stoprocentni-zastavit-ho-nedokazali-ani-bohemians/)

Brno - Karviná 0:0

Dvakrát trefili břevno, jednou tyč, ani to fotbalistům Brna na vstřelení branky ale nestačilo a znovu ukázali, proč mají nejhorší útok v lize. Neproměněné šance je navíc stály důležité body v boji o udržení, když doma s Karvinou remizovali 0:0. Zbrojovka tak zůstává na sestupové patnácté pozici, hosté jsou po čtvrté remíze v řadě devátí.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372142-brevna-tyce-ano-goly-ne-brno-s-karvinou-jen-remizovalo/)

Slovácko - Liberec 0:1

Pět ligových zápasů na jaře - sedm gólů. Aktuální bilance libereckého útočníka Matěje Pulkraba je vskutku famózní. Tentokrát vystřelil Slovanu vítězství 1:0 na stadionu Slovácka. Svěřenci trenéra Davida Holoubka proto uhájili třetí místo před olomouckou Sigmou, která v pátek slavila na Julisce. Slovácko je naopak čtrnácté se shodným počtem bodů jako předposlední Brno.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372144-pulkrab-palil-ostrymi-i-na-slovacku-a-zajistil-liberci-hubenou-vyhru/)

Ostrava - Jihlava 3:1

Teď, nebo nikdy. Tak zněl úkol Baníku v záchranářském duelu proti Jihlavě, a tým Bohumila Páníka zápas zvládl, když vyhrál 3:1. V psychicky velmi náročném utkání dominoval v prvním poločase a do vedení ho poslal Milan Baroš. I když Popovič po změně stran srovnal a Slezané byli jako opaření, nakonec o cenném triumfu rozhodli Hrubý s Procházkou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372117-banik-prezil-klinickou-smrt-a-vybojoval-klicovou-vyhru-nad-jihlavou/)

Dukla - Olomouc 2:3

Po podzimu byla Olomouc žhavým kandidátem na Ligu mistrů, vstup do jarní části se jí ale nepodařil i kvůli mizerné venkovní formě. Sigma ale po pěti zápasech venku bez vítězství konečně dokázala zabrat a díky skvělému hattricku Jakuba Řezníčka zvítězila na Julisce 3:2. Dukle se tak rozpadá velká přednost z podzimu a už počtvrté v řadě doma prohrála.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372118-reznicek-zazaril-hattrickem-olomouc-prestrilela-duklu-a-konecne-vyhrala-venku/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy