Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si zastřílela proti Karlovým Varům a navíc skórovaly posily Kliment a Cadu

Moc nechybělo k potupné desítce. Fotbalisté Plzně suverénně vyhráli i druhý zápas letní přípravy. Úřadující mistři rozdrtili třetiligové Karlovy Vary 9:0. Po dvou gólech dali Tomáš Chorý s Jhonem Mosquerou, trefil se i brazilský debutant Cadu a navrátilec Filip Čihák. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak ještě překonali úvodní vítězství 6:0 nad divizními Klatovy.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň rozstřílela Karlovy Vary, trefily se posily

Viktoria až na brankáře Tvrdoně odehrála oba poločasy v jiné sestavě. "Pro pohodu hráčů, hlavně těch nových, je dobré, že se gólově prosazují. Pro kluky je určitě lepší odehrát poločas proti papírově slabšímu soupeři, než jen trénovat. Navíc se nikdo nezranil, takže dnes jsme určitě spokojeni," řekl asistent trenéra Pavel Horváth.

Favorita v Touškově poslal do vedení už ve druhé minutě Kliment, letní ofenzivní posila navázala na svou branku proti Klatovům. Do přestávky se při své premiéře prosadil Cadu, který do Viktorie přestoupil v sobotu z Pardubic.

"Pocity jsou skvělé, cítím se v tomhle dresu dobře. Všichni lidé tady mi dodávají klid a sebevědomí. Za svůj první gól jsem moc šťastný," uvedl čtyřiadvacetiletý univerzál Cadu.

Jeho někdejší spoluhráč z východočeského týmu Čihák zvýšil ve 48. minutě na 3:0 a plzeňští hráči pak nastříleli ještě šest gólů. O dva z nich se postarali Chorý s Kolumbijcem Mosquerou, podruhé v přípravě skóroval Mihálik a karlovarského brankáře Gembického překonal i Řezník.

Další přípravné utkání čeká Viktorii v úterý proti Slovanu Bratislava. Západočeši ladí formu na kvalifikaci Ligy mistrů, kterou si letos zahrají jako jediný český zástupce. Ve 2. předkole Plzeň vyzve lepšího z dvojice HJK Helsinky - RFS Riga.

Přípravné fotbalové utkání v Touškově:

Viktoria Plzeň - Karlovy Vary 9:0 (2:0)

Branky: 67. a 85. Chorý, 71. a 76. Mosquera, 2. Kliment, 27. Cadu, 48. Čihák, 65. Mihálik, 73. Řezník.

Sestava Plzně:

I. poločas: Tvrdoň - Káčer, Hejda, Pernica, Holík - Qose, Bucha - Kopic, Cadu, Pilař - Kliment.

II. poločas: Tvrdoň - Řezník, Čihák, Janošek, Falta - Čermák, Ndiaye - Mihálik, Trusa, Mosquera - Chorý. Trenér: Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články