Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň si chce zlepšit bilanci v neoblíbeném Ďolíčku. Pomoci k tomu může už i Ondrášek

Objeví se dnes útočník Zdeněk Ondrášek poprvé v dresu Plzně? Je to dost možné a jde o jedno z témat sobotního programu 4. kola první fotbalové ligy. Viktoria se představí na hřišti Bohemians 1905 a nebude to mít lehké. Klokani prohráli na domácí půdě pouze jednou za kalendářní rok 2020. Baník Ostrava se pokusí v sezoně chytnout doma proti Pardubicím. Opava hostí České Budějovice. Další duel mezi Slováckem a Příbramí byl odložen.

Plzeňský Jan Kopic se snaží dostat přes David Bartka z Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V Uherském Hradišti se nebude hrát kvůli 13 pozitivním případům koronaviru ve středočeském klubu. Už před minulým kolem se objevily v Příbrami čtyři případy covidu-19, ale mohla domácí utkání s Opavou odehrát.

Po dalším nárůstu nakažených na devět hráčů a čtyři členy realizačního týmu musí zbylí členové mužstva z rozhodnutí hygienické stanice do pondělí do izolace a následně je čekají kontrolní testy. Duel se Slováckem je prvním odloženým zápasem v prvoligové sezoně.

Plzeň v minulém kole doma zdolala Mladou Boleslav 2:1 a částečně napravila předchozí porážku 1:4 v Liberci. Viktoria nebodovala v jediném z posledních 10 ligových utkání s Bohemians, ale v Ďolíčku nevyhrála třikrát za sebou. Za hosty by v sobotu mohla poprvé nastoupit ofenzivní posila reprezentant Ondrášek.

Jak moc pomůže Ondrášek Plzni? I tohle téma se rozebíralo ve Fotbal fokus podcastu:

"Nezáleží na tom, jaké bude prostředí. Budeme se snažit hráče připravit tak, aby se soustředili na svůj výkon a svoje úlohy. Tím pádem můžeme mít zápas pod kontrolou a dovést ho do vítězného cíle," uvedl Marián Zimen, asistent plzeňského trenéra Adriana Guľy.

Ostrava během tří kol získala jen dva body a špatný vstup do sezony zkusí vylepšit v sobotu doma proti Pardubicím. Východočeský nováček vybojoval čtyři body, minule překvapil remízou 1:1 s mistrovskou Slavií. Baník na ligovou výhru čeká 10 utkání, před svým publikem naposledy zvítězil v listopadu.

"Pardubice mají dobře organizovanou hru. Jejich síla je v týmovosti, jsou zodpovědní. Chytili začátek, jsou na dobré vlně a pro jejich psychiku to je důležité. My ale do zápasu jdeme jednoznačně s cílem vyhrát a uděláme vše pro to, aby od první minuty bylo vidět, že mužstvo jde za vítězstvím," řekl asistent trenéra Ivan Kopecký.

Sobotní zápas Opavy s Českými Budějovicemi bude soubojem týmů, které v novém ročníku získaly jediný bod. Slezany může povzbudit, že v sedmi domácích ligových střetnutích s Dynamem ještě neprohráli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články