Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň selhala v koncovce a Slavia se opět přiblížila, venku nezaváhaly Olomouc i Sparta

Další nečekanou ztrátu si před vlastními příznivci připsala Viktoria Plzeň. Západočeši remizovali ve 28. kole se Slováckem 1:1 a jejich náskok na Slavii se zmenšil na čtyři body. Pražané totiž uspěli na půdě Dukly v poměru 2:0. Roli favorita zvládli také fotbalisté Olomouce a Sparty, kteří získali plný počet bodů na stadionech Zlína, respektive Jihlavy. Zachraňující se Ostrava remizovala 1:1 s Libercem. Tabulku naleznete ZDE.  

Michael Krmenčík (vpravo) schovává hlavu v dlaních
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Dukla Praha - Slavia Praha 0:2

Dvě kola před koncem sezony se situace v české lize opět dramatizuje. Fotbalisté Slavie dokázali využít sobotní remízy vedoucí Plzně a po výhře 2:0 si drží nadále naději na titul. Na lídra z Viktorie ztrácí čtyři body a zároveň si pojistili druhé místo v tabulce, na němž mají čtyřbodový náskok před třetí Olomoucí.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374699-slavia-znovu-ukrojila-z-naskoku-plzne-na-julisce-vybojovala-uzivanou-vyhru/)

Plzeň - Slovácko 1:1

Doma jim to na jaře prostě nejde a nic na tom nezměnilo ani utkání se Slováckem. Fotbalisté Plzně sice ukončili pětizápasovou sérii Milana Heči bez inkasovaného gólu, jenže i přes celou řadu obrovských šancí vstřelili pouze jednu branku a remizovali 1:1. Před vlastními příznivci nevyhráli po zimní pauze popáté z šesti pokusů a jejich náskok v čele nejvyšší soutěže se ztenčil na čtyři body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/374526-dalsi-bodova-ztrata-plzen-palila-sance-a-doma-se-slovackem-pouze-remizovala/)

Zlín - Olomouc 1:4

Velmi důležitý triumf zaznamenali fotbalisté Sigmy Olomouc. Na stadionu Zlína zvítězili 4:1 a uhájili třetí místo v tabulce, které bude velmi pravděpodobně znamenat vstupenku do základní skupiny Evropské ligy. Před očekávaným duelem s aktuálně čtvrtou Spartou mají k dobru tři body. Odpor "ševců" zlomil dvěma přesnými zásahy Jakub Řezníček a Hanáci poosmé v řadě neprohráli.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374538-sigma-vyucovala-ve-zline-a-pojede-na-letnou-s-naskokem/)

Jihlava - Sparta Praha 0:1

Už to vypadalo na další sparťanskou ztrátu na hřišti soupeře. Jenže pak napřáhl ke střele Guélor Kanga, a i když rána nebyla příliš razantní, doputovala po chybě brankáře Mateje Rakovana do sítě. Vysočina rovněž sahala po gólu, ale její největší šance po rohovém kopu skončila jen na břevně a na tyči. A protože i další povedený pokus se v nastavení odrazil od brankové konstrukce, sestupem ohrožený tým prohrál 0:1.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374427-rakovan-potopil-jihlavu-a-sparta-konecne-vysoustruzila-venkovni-vyhru/)

Jablonec - Karviná 2:1

Jablonec má jistotu, že si v příští sezoně zahraje minimálně Evropskou ligu. Rozhodla o tom výhra 2:1 nad Karvinou, kterou zařídili Chramosta a Doležal, jenž zároveň oslavil dnešní narození potomka. Karviná se naopak dostala do ještě svízelnější situace, po porážce už na záchranu ztrácí další bod a v příštím kole musí bezpodmínečně porazit Ostravu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374596-karvina-se-znovu-nevzchopila-jablonec-ma-jiste-evropske-pohary)

Ostrava - Liberec 1:1

Čekají a ještě čekat budou. Fotbalisté Liberce se vítězství nedočkali ani pošesté v řadě. Slovan tentokrát neuspěl na stadionu Ostravy, kde sice otevřel skóre, ale domácí dokázali vyrovnat na konečných 1:1. Šance Severočechů na zajištění pohárových míst se proto ještě zmenšila. Baník si naopak připsal důležitý bod v boji o udržení.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/374523-liberec-cekani-na-vyhru-neukoncil-ani-v-ostrave-banik-vybojoval-remizu/)

Teplice - Brno 1:4

Stále to s nimi vypadá všelijak, brněnští fotbalisté se ale odhodlali k velkému vzepětí. Na Stínadlech si připsali velké vítězství nad Teplicemi, které si připsaly těžkou porážku 1:4. O výhře Zbrojovky rozhodli Růsek, Acosta, Bazeljuk a Krejčí, v závěru už jen korigoval. Brno tedy na čtrnáctý Baník dvě kola před koncem snížilo odstup na čtyři body a stále ještě není bez šance na záchranu. Muselo by ale vyhrát dva zbývající zápasy a zároveň by Karviná s Ostravou musely ve vzájemném zápase remizovat.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374595-nadeje-umira-posledni-brno-senzacne-vypraskalo-teplice-a-zivi-nadeje-na-zachranu)

Bohemians - Mladá Boleslav 1:3

I o dalším týmu, který má velmi blízko k záchraně, už je jasněji. Když Konaté poslal Mladou Boleslav v první půli do vedení, na jeho trefu ještě dokázal reagovat do konce poločasu Vaníček. Boleslav ale pět minut před koncem zásluhou Chaluše vstřelila vítězný gól a na konečných 3:1 pojistil v 87. minutě Magera. Boleslav tak má dvě kola před koncem na sestupové příčky bezpečný náskok pěti bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/374594-boleslav-v-dolicku-urvala-tri-body-v-zaveru-a-zachranu-ma-takrka-jistou)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články