Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň se pod Ještědem střetne s oblíbeným Libercem, Teplice čeká další zápas na Julisce

Jeden ze dvou šlágrů 16. kola nejvyšší fotbalové soutěže uvidí fanoušci na libereckém stadionu U Nisy, kde sedmý Slovan nastoupí proti druhé Plzni. Domácí se pyšní velmi dobrou aktuální formou, ale favorizovanou Viktorii v lize nezdolali jedenáctkrát za sebou. Ve druhém pátečním duelu přivítá poslední Dukla desáté Teplice s cílem vrátit soupeři týden starou porážku 1:3 z osmifinále MOL Cupu. Textovou on-line reportáž z utkání Liberec - Plzeň sledujte od 18:00 na webu ctsport.cz.

Liberecký Taras Kačaraba zajel do Jana Kopice z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Liberec - Plzeň

Plzeň naposledy s Libercem prohrála v květnu 2013, od té doby s ním v lize osmkrát vyhrála a třikrát remizovala. Obhájci titulu by rádi pokračovali v nastoleném trendu i tentokrát a udrželi krok s vedoucí Slavií, na kterou ztrácejí dva body.

"Liberec s námi vždy chtěl hrát otevřeně, což je samozřejmě dobře pro českou ligu. Že jsou mužstva, která se snaží uspět fotbalově. Nám to vyhovuje," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite - Potočný, Oscar, Ševčík, Pešek - Aarons.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Havel, Čermák, Kopic - Chorý.

Liberec momentálně zdobí výborná defenziva. Svěřenci Zsolta Hornyáka v posledních osmi soutěžních zápasech inkasovali pouze jednou při domácí porážce se Slavií. Na začátku letošního ročníku podlehli Viktorii ve Štruncových sadech 0:1.

"Bohužel jsme v Plzni prohráli, ale teď budeme stoprocentně připraveni na to, obrat ji o body. Chceme to soupeři vrátit," uvedl Hornyák. "Vše si celkově sedlo a hráči dostatečně pochopili, co po nich chceme. Právě z toho aktuálně těžíme," dodal slovenský trenér.

Dukla Praha - Teplice

Fotbalisté z Teplic minulý týden na Julisce dominovali a díky hattricku Martina Jindráčka vybojovali postup do pohárového čtvrtfinále.

"Všichni silně vnímáme roztrpčení z pohárového utkání, ale vše, co se děje, má svůj důvod. Náš cíl se nemění - tím je zachránit nejvyšší soutěž a za tím jdeme. V našich silách je Teplice porazit," řekl trenér Dukly Roman Skuhravý, jehož tým je poslední o skóre za Karvinou.

Předpokládané sestavy:

Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Chlumecký, Souček - Bilovský, Doumbia, Tetour, Podaný - Djuranovič, Schranz.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš, Jeřábek, Hyčka - Hora, Král, Kučera, Žitný - Trubač - Jindráček.

Severočechům se proti Dukle daří i v nejvyšší soutěži, kde nad dejvickým celkem zvítězili třikrát za sebou - naposledy v červencovém 2. kole doma jednoznačně 5:2.

"Myslím si, že to tentokrát bude úplně jiná Dukla. My se budeme muset soustředit na sebe, abychom předvedli stejný, nebo ještě lepší výkon, protože jen to nás může posunout k bodům," prohlásil teplický obránce Tomáš Vondrášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články