Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň schytala debakl od Slovácka, Sparta vydřela výhru v Ostravě a Slavia nezaváhala v Olomouci

Po velkém vítězství na Slavii a postupu v Evropské konferenční lize přišla studená sprcha. Plzeň na domácím stadionu podlehla Slovácku 1:4, byť od 17. minuty vedla. Sparta udolala ostravský Baník díky gólu Filipa Panáka. Slavia částečně odčinila týden starou porážku doma s Plzní, v Olomouci vyhrála 3:1 a na Spartu si drží dvoubodovou ztrátu.

Plzeňský zmar ve druhém poločasu

Cadu hrající 100. duel v české lize v 17. minutě přesným centrem našel Chorého a ten hlavičkou zblízka nezaváhal. Reprezentační nováček připsal třetí gól v ligové sezoně a navázal na proměněnou penaltu proti Dynamu.

Domácí mohli po půlhodině hry náskok pojistit, ale branka Jirky neplatila kvůli ofsajdu. Slovenský křídelník, jenž v minulém kole zařídil dvěma góly vítězství na Slavii, poté zamířil z dorážky do břevna po Sýkorově střele.

Ve 43. minutě Slovácko vyrovnalo. K odraženému míči se před pokutovým územím dostal Doski, zaseknul si balon před Sýkorou a přízemní střelou, kterou zřejmě lehce tečoval Dweh, překonal gólmana Staňka.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

Havlík se v 63. minutě blýskl výstavní umístěnou ranou do horního rohu branky. Hned za tři minuty Staněk vytáhl Petrželovu střelu a Juroška z dorážky nezaváhal. Ofenzivní záložník se dočkal premiérové ligové branky při svém 32. startu. Ke zmaru Viktorie v 72. minutě přispěl i Kalvach, který špatnou přihrávkou vyslal do šance Ciciliu. Po jeho zblokovaném pokusu propadl míč k Havlíkovi, jenž překonal Staňka počtvrté.

Západočeši prohráli potřetí z posledních čtyř kol. Doma v lize utrpěli nejvyšší porážku od března 2012, kdy podlehli Olomouci 0:4. Viktoria je v neúplné tabulce čtvrtá, ale má k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. Slovácko zvítězilo po třech kolech a posunulo se na páté místo.

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 1:4 (1:1)

Branky: 17. Chorý – 63. a 72. Havlík, 43. Doski, 66. Juroška. Rozhodčí: Pechanec – Váňa, Podaný – Machálek (video). ŽK: Kalvach, Staněk, Traoré – Reinberk. Diváci: 8402.

Plzeň: Staněk – Dweh, Hranáč, Jemelka – Holík (46. Kopic), Bucha (46. Traoré), Kalvach (78. Vlkanova), Cadu – Sýkora (60. Šulc) – Jirka (67. Kliment), Chorý. Trenér: Koubek.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski – Valenta, Trávník (89. Kohút) – Petržela (75. Sinjavskij), Havlík (89. Holzer), Juroška (83. Hofmann) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Spartě stačila jediná střela mezi tyče

Sparta se proti aktivně hrajícímu soupeři zprvu vůbec neprosazovala. Po ojedinělé akci sice sudí Petřík nejprve proti Baníku nařídil penaltu za faul na Zeleného, posléze ji ale po konzultaci s videorozhodčím odvolal kvůli předcházejícímu ofsajdu. Jinak hosté v první polovině nepředvedli takřka nic nebezpečného a spíše se jím probránili k bezgólové remíze.

S úvodem druhého poločasu Pražané odhodili pasivitu. Ve 48. minutě si Panák našel na malém vápně centr z rohového kopu a hlavičkou, která byla prvním střeleckým pokusem Sparty mezi tyče v utkání, otevřel skóre.

Domácí se pak ve své útočné snaze zapomněli vepředu, Pavelka měl v 54. minutě po brejku další stoprocentní příležitost, ale sám před Letáčkem vystřelil vedle brány. Letenští už cenné tři body udrželi a zlepšili si náladu po čtvrteční porážce 1:2 v Evropské lize v Glasgow s Rangers.

Baník Ostrava – Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 48. Panák. Rozhodčí: Petřík - Paták, Vlček – Černý (video). ŽK: Ewerton, Kubala, Lischka, Ndefe – Kuchta, Vindahl, Priske (trenér). Diváci: 15 081 (vyprodáno).

Ostrava: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta, Kubala (80. Almási), Boula, Rigo (90.+8 Frydrych), Ewerton (86. Šín) – Tanko (80. Klíma). Trenér: Hapal.

Sparta: Vindahl – Vitík, Paták, Sörensen - Preciado (81. Wiesner), Pavelka, Laci (70. Sadílek), Zelený – Birmančevič, Haraslín (63. Karabec) – Kuchta. Trenér: Priske.

Slavia venku podeváté za sebou bodovala

Slavii poslal na Hané už ve čtvrté minutě do vedení Conrad Wallem. Nápor Pražanů otupila 15. minuta. Vodháněl našel centrem z přímého kopu v pokutovém území hlavu Pokorného, který nedal brankáři Mandousovi šanci.

Ještě do přestávky vrátil Pražanům náskok Michal Tomič a pojistku přidal v 56. minutě Václav Jurečka. Slávisté měli převahu. Do další šance se dostal Masopust, který ovšem Mandousovu branku vysoko přestřelil. Pražané se pak zaměřili na hlídání náskoku a v 78. minutě se vyznamenal Mandous, když vytáhl na roh hlavičku střídajícího Fialy. Další komplikace už hosté nepřipustili.

Sigma Olomouc – Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky: 15. Pokorný – 4. Wallem, 43. Tomič, 56. Jurečka. Rozhodčí: Volek – Hájek, Machač – Všetečka (video). ŽK: Breite, Zmrzlý, Vodháněl – Jurečka, Vlček, Wallem, Douděra, Trpišovský (trenér). Diváci: 8897.

Olomouc: Digaňa – Chvátal (66. Křišťál), Pokorný, Novák, Zmrzlý – Ventúra, Breite – Vodháněl (85. Dele), Zorvan (66. Pospíšil), Navrátil (66. Sláma) – Juliš (74. Fiala). Trenér: Jílek.

Slavia: Mandous – Masopust, Ogbu (46. Vlček), Holeš – Tomič (83. Dumitrescu), Ševčík (78. Hromada), Oscar, Wallem – Provod, Jurečka (78. Chytil) – Tijani (46. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články