Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň sahala ve Španělsku po druhé výhře, Kyjev srovnal až v nastavení

Málaga (Španělsko) – Ještě v jednadevadesáté minutě to vypadalo, že fotbalisté Plzně ovládnou na soustředění ve Španělsku i druhý duel. V zápase s Dynamem Kyjev dlouho vedli díky proměněné penaltě Františka Rajtorala. V nastaveném čase však na konečných 1:1 srovnal Miguel Veloso.

"Utkání hodnotím pozitivně. Neprohráli jsme a ani výkon nebyl z naší strany špatný," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek. "Dynamo prokázalo svoji kvalitu. Jedná se o výborné mužstvo, velmi dobře atleticky připravené, agresivní. V tomto ohledu musím hráče pochválit, určitě nabídli konkurenceschopnost," dodal.

Koubek v zimní přestávce začal zkoušet rozestavení s dvěma útočníky a i do duelu proti lídrovi ukrajinské ligy zvolil zmíněnou taktickou variantu. Vepředu se tak kromě Jana Holendy objevil také Jan Chramosta. V základní sestavě Kyjeva zase figuroval Sergej Rybalka, bývalý hráč Liberce, o něhož právě Viktoria měla dřív dříve zájem.

Tempo zápasu odpovídalo faktu, že jde o přátelský duel. Avšak ostrost některých soubojů přípomínala spíše vyhrocený ligový zápas. První velké šance si vytvořil ukrajinský celek. V šestnácté minutě udělal velkou chybu při rozehrávce Tomáš Hořava a ve stoprocentní příležitosti se zjevil nejprve Andrij Jarmolenko a poté Artem Kravec. Skvělými zákroky se ale blýskl Petr Bolek.

Tím, kdo šel do vedení, tak byla Plzeň. Brankář Oleksandr Rybka fauloval ve vápně Chramostu a nařízený pokutový kop proměnil Rajtoral.

V druhé půli bylo aktivnějším týmem Dynamo a chvíli po změně stran mohl srovnat Sergej Sydorčuk, jenž se ocitl sám před Bolkem, který ovšem Plzeň opět podržel. Brankář Viktorie dal o sobě vědět i v závěru zápasu, kdy vychytal Lukasze Teodorczyka. V nastaveném čase však na konečných 1:1 srovnal hlavičkou Veloso.

"Pokud porovnám oba poločasy, tak vydařenější byl určitě ten první. Po prostřídání jsme trošku ztratili jistotu na míči, soupeř naopak zvýšil obrátky. Na jednu stranu je pravdou, že jsme některé situace mohli ve finální fázi řešit lépe a přidat druhou branku, na druhou stranu je třeba přiznat, že také Dynamo si vypracovalo množství šancí," hodnotil Koubek. 

Západočeši si díky tomu připsali vůbec první remízu v přípravě. Doposud měli na kontě čtyři výhry a dvě porážky. 

Další zápas čeká na Plzeň v sobotu, kdy se utká s ruským Krasnodarem. Utkání budete moci sledovat od 15:55 na ČT sport nebo na našem webu.

"V tuto chvíli jsme v půlce soustředění, na hodnocení je ještě brzy. Nicméně vítězství proti jihokorejskému týmu je cenné, stejně tak dnešní remíza, ačkoliv nebudu zastírat, že ztráta vítězství v poslední vteřině mě pochopitelně mrzí," dodal Koubek.

Ztráta výhry nad prestižním soupeřem mrzela i hráče. "Mrzí to. Nejde sice o body, ale každé vítězství nám pomáhá zvednout sebevědomí. Je škoda, že si necháme dát gól v poslední minutě z autu. Musíme si situaci rozebrat, aby se to neopakovalo. Na druhou stranu je určitě lepší vybrat si chyby teď než následně v ligovém zápase," řekl Patrik Hrošovský. "Jednalo se o velmi zajímavý test a já jsem přesvědčen, že tyto těžké zápasy nám pomohou také během soutěžního jara," dodal.

Viktoria Plzeň - Dynamo Kyjev 1:1 (1:0)

Branky: 38. Rajtoral z pen. - 90.+2 Miguel Veloso.

Zahajovací sestava Plzně: Bolek - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, Chramosta, Kovařík - Holenda. Trenér: M. Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články