Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň přivítá Jablonec v souboji nejútočnějších týmů

Praha - Ukončit tři zápasy trvající smolnou sérii a dotáhnout se na lídra. Takové zadání mají plzenští fotbalisté před dnešním tahákem ligového kola. Ve Štruncových sadech se totiž tým Pavla Vrby utká s vedoucím Jabloncem, který na soupeře hájí tříbodový náskok. Duel, který vám ČT sport a náš web nabídne od 18:00, slibuje hezký zážitek i proto, že se střetnou dva nejlépe útočící ligové týmy.

Pozadu ale nechce zůstat ani Sparta, nyní ztrácející dva body na Jablonec. Letenští míří na hřiště jihlavského nováčka, v jehož dresu se proti bývalému klubu bude chtít vytáhnout brankář Jaromír Blažek. Ten navíc vyhlíží jubilejní 400. start v lize. Kontakt se špičkou touží udržet i pouze vinou horšího skóre třetí Olomouc.

Plzeň před bitvou s Jabloncem, s nímž šestkrát za sebou neprohrála, řeší velké problémy se sestavou. Nejistý je start opor Horvátha s Procházkou, poprvé od konce srpna by ale mohl naskočit reprezentační záložník Daniel Kolář. Ten už začal s tréninkem poté, co doléčil naštípnutou lýtkovou kost.

Jablonec je pět zápasů neporažený

Plzeň po remízách s Teplicemi a Slováckem a poslední prohře v Příbrami chce s Jabloncem konečně zabrat. "Čeká nás mužstvo, které má obrovskou sílu a pravidelně hraje o evropské poháry. Má minimálně stejné ambice jako my. Musíme udělat vše pro to, abychom zvládli i zbylou část podzimu," řekl domácí kouč Pavel Vrba. Jablonec je naopak neporažený už pět zápasů a nenápadně se vyšvihl až do čela ligy.

Severočeši tuší, že teď je potká jeden z nejtěžších testů v sezoně. "Naším přáním je, aby se nám soupeř nepřiblížil a tabulka zůstala minimálně v té podobě, jako je před naším vzájemným zápasem," prohlásil trenér Václav Kotal. Spoléhá také na kanonýra Davida Lafatu, který nastřílel šest branek v posledních pěti zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Plzeň - Jablonec

Sparťané věří, že zářijovou krizi, kdy prohráli čtyři soutěžní zápasy za sebou, už zažehnali úspěšnými výsledky s Bilbaem v EL a při poslední výhře nad Ostravou. Před cestou do Jihlavy, která letos jen dvakrát prohrála, se ale mají na pozoru. "Po zářijové reprezentační přestávce jsme měli sérii výsledkově nepovedených zápasů, hráčům jsme to připomínali, ale v pozitivním duchu. Teď jsme zase nastavili laťku tam, kde bychom ji chtěli mít a jak bychom chtěli pokračovat v dalších zápasech," uvedl kouč Vítězslav Lavička.

Jihlavané si znovu hodně slibují od kapitána Stanislava Tecla. Ten proti Spartě bude útočit už na sedmý střelecký zápis za sebou. Jihlava se v sezoně 2005/06 v jediných dvou zápasech proti Spartě střelecky prosadit nedokázala, teď domácí věří v prolomení negativní série. "Věřím, že budeme schopní aktivní hrou a velkým nasazením dostat do varu i diváky," poznamenal trenér František Komňacký.

Dobré období si proti Dukle nechce pokazit třetí Olomouc. Nejlépe bránící tým ligy vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů a teď touží po skalpu dalšího soka. Opačné starosti má další moravský zástupce z Ostravy. Baník po desátém kole padl na úplné ligové dno a odrazit se zkusí v duelu s Brnem.

Ostravané zaútočí na první letošní domácí výhru, tak špatnou bilanci nemá žádné jiné mužstvo. "Ale rozhodně to nestojí tak, že by to bylo existenční utkání. Bodové rozdíly jsou ještě minimální a před námi dalších dvacet kol," mírnil pesimismus trenér Baníku Radoslav Látal. Brno naopak bude hájit překvapivé páté místo.

Zvláštní zápasy čekají trenéry Jiřího Plíška a Miroslava Soukupa. Plíšek povede Hradec Králové do duelu proti Teplicím, kde působil v letech 2008-2011, Soukup se na lavičce Českých Budějovic postaví proti Slovácku, kde na začátku sezony stačil odkoučovat tři kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články