Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Plzeň přišla o první místo, na Slovácku zachraňovala remízu v závěru

Uherské Hradiště - Dlouho se nemohli Plzeňští proti Slovácku prosadit a navíc se sympaticky hrajícím soupeřem prohrávali 0:1. Až pět minut před koncem si na nadýchaný centr Petržely naskočil Hejda a Viktoria v Uherském Hradišti vybojovala alespoň bod. Přišla ale i tak o první místo, na kterém ji vystřídala Mladá Boleslav.

Utkání Slovácko - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Trenér Slovácka Levý zařadil na hrot útoku dvacetiletého Zajíce a do sestavy musel sáhnout i těsně před zápasem. Při rozcvičení se zranil Civič, za kterého naskočil na levou stranu zálohy Kerbr. Plzeňský kouč Pivarník vsadil na sestavu, která uspěla v minulém kole proti Hradci Králové, pouze na levé straně středové řady Kopice nahradil Zeman.

Viktoria se dlouho nemohla dostat do potřebného tempa, nedokázala si poradit s důrazem a agresivitou soupeře v osobních soubojích. Úvodních dvacet minut mnoho fotbalové krásy nenabídlo, většina akcí končila ještě před trestným územím na nepřesnostech.

Skóre otevřelo ve 21. minutě Slovácko. Po trestném kopu z pravé strany našel Havlík přesným centrem volného Daníčka, na jehož hlavičku k pravé tyčce brankář Kozáčik nedosáhl.

Po inkasovaném gólu se Plzeň probrala z úvodního útlumu. Zvýšila tlak a o čtyři minuty později zachránil domácí tým obránce Košút, který na brankové čáře vykopl Poznarovu střelu. Po půlhodině hry se blýskl brankář Heča, jenž vyrazil Zemanovu střelu k tyči z trestného kopu z pětadvaceti metrů.

K očekávanému náporu po změně stran se Plzeň nenadechla. Částečně ji přibrzdilo zranění kapitána Hubníka. Slovácko pozornou defenzívou nenechávalo soupeři prostor k přesnějšímu zakončení.

Hra se postupně přiostřila a v 54. minutě byl vykázán na tribunu domácí kouč Levý. Převaha Plzně v závěrečné půlhodině vzrostla a domácí fotbalisté hubený náskok neudrželi. V 84. minutě po Petrželově centru z pravé strany hlavou vyrovnal obránce Hejda. Slovácku se ještě před příštím kolem na Slavii rozpadla obrana, neboť kvůli čtyřem žlutým kartám budou chybět Rada, Košút a Šimko. 

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)

Branka: 21. Daníček - 84. Hejda. Rozhodčí: Machálek - Koval, Fišer. ŽK: T. Rada, Šimko, Košút, Havlík - Hejda, Zeman. Diváci: 4335.

Slovácko: Heča - Reinberk, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš (81. Chvátal), Havlík, Kerbr - Zajíc (88. Koné). Trenér: Levý.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník (51. Kopic), Limberský - Petržela, Hromada (68. Kace), Hořava, Zeman - Krmenčík (79. Bakoš), Poznar. Trenér: Pivarník. 

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Mám smíšené pocity. Proti týmu, jako je Plzeň, jsme sahali po vítězství a dostali jsme vyrovnávací gól až v závěru. Plzeň ukázala, jak silný a kvalitní kádr má. Musím složit kompliment našemu týmu, jak se s takovým protivníkem popral. Bod je zaslouženou odměnou za odpracovaný zápas. S přístupem hráčů, nasazením, agresivitou a splněním taktických pokynů jsem spokojen. Viktoria nás v závěru přehrávala. Musíme být rádi, že jsme utkání takto zvládli."
Roman Pivarník (trenér Plzně): "Věděli jsme, že bude hrát Slovácko tak, aby nám znepříjemňovalo kombinační souhru. Zápas byl od začátku hodně bojovný. Je škoda, že jsme dostali první gól po standardní situaci, kterou jsme nepohlídali. Po zemi jsme se těžko dostávali do zhuštěného prostoru. Měli jsme hodně příležitostí. Ovšem mnoho našich střel bylo zblokovaných. Nebylo jednoduché se přes takový obranný val dostat. Dokázali jsme po tlaku vyrovnat až v závěru, kdy jsme dohrávali v deseti bez zraněného Řezníka, který má tržnou ránu na noze. Hubník dostal loktem na solar, je podezření na poraněná žebra."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články