Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň přidává konkurenci mezi brankáře, z Budějovic přichází hostovat Staněk

Nový trenér začíná úřadovat. Adrián Gula ukázal prstem na brankáře Jindřicha Staňka. Třiadvacetiletý gólman Českých Budějovic bude ve Viktorii Plzni hostovat do konce sezony, součástí smlouvy je následná opce.

Jindřich Staněk
zdroj: Dynamo České Budějovice

Staněk, kterého i díky slabým výkonům na podzim ze sestavy budějovického Dynama vytlačil zkušený Jaroslav Drobný, by měl ve druhém týmu ligové tabulky zvýšit konkurenci na brankářském postu. Doplní tak Aleše Hrušku a mladého Dominika Sváčka.

Plzeň má ještě Slováka Matúše Kozáčika, jenž na podzim ukončil reprezentační kariéru a ve Viktorii se stal trenérem gólmanů. Podle generálního manažera klubu Adolfa Šádka je ale Kozáčik připraven do konce sezony případně v bráně zaskočit.

Matúš Kozáčik
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Zájem Viktorky mě velmi potěšil, prakticky jsem neměl nad čím přemýšlet. Jde o nejúspěšnější klub poslední doby a je pro mě ctí, že budu moci oblékat jeho dres," uvedl Staněk.

"Budu se snažit makat tak, aby mé angažmá nebylo jen půlroční. Určitě se budu chtít ukázat v nejlepším možném světle," dodal.

Staněk prošel všemi mládežnickými reprezentacemi včetně jednadvacítky. Vyzkoušel si i angažmá v anglickém Evertonu, kam v roce 2014 přestoupil z pražské Sparty, v prvním týmu londýnského klubu ale nechytal.

Poté se vrátil do Čech a s Českými Budějovicemi vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Na podzim odchytal úvodních 11 ligových kol.

Jedinou dosavadní zimní posilou Viktorie je chorvatský záložník Marko Alvir, který přišel jako volný hráč ze Slavie a na podzim ho měla vypůjčeného Příbram.

Z hostování se do Plzně vrátili záložníci Pavel Bucha (Mladá Boleslav), Ubong Ekpai (České Budějovice), Pavel Šulc (Opava) a bek Milan Havel (Bohemians 1905). Do přípravy se zapojil i stoper Šimon Gabriel z B-týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články