Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň povede na cestě za mistrovským hattrickem Pivarník

Plzeň - Novým trenérem fotbalistů Plzně se stal dosavadní kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník. Devětačtyřicetiletý slovenský rodák nahradil na lavičce ligového mistra z posledních dvou let Karla Krejčího, který před týdnem ve Viktorii skončil kvůli tomu, že se chtěl naplno věnovat práci reprezentačního asistenta.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Výběr jsme prováděli z většího okruhu trenérů, ten nejužší byl asi pět lidí. Práci Romana Pivarníka sledujeme dlouhodobě, proto od samého začátku patřil do nejužšího okruhu kandidátů. Jsme rádi, že jsme se dohodli a cítím z něj obrovskou chuť a odhodlání na práci ve Viktorce," řekl prezident Viktorie Tomáš Paclík.

"Jsem přesvědčen, že Roman je pro náš tým tím správným mužem. Samozřejmě jednou z věcí je práce, která je za ním vidět. Mně osobně se líbí i jeho profesionalismus, přímočarost a náročnost směrem k sobě samému, která se následně přenáší na hráče. V těchto atributech se musíme začít trošičku uzdravovat, abychom nepodlehli nějaké iluzi, že je vše v pořádku," prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pivarník je už čtvrtým trenérem Plzně za poslední dva roky. Plzeň po konci Krejčího oslovila s atraktivní nabídkou i libereckého Jindřicha Trpišovského, ale ten zůstal na severu Čech a se Slovanem prodloužil smlouvu. Získat se Viktorii povedlo až Pivarníka. V Bohemians měl ještě na příští sezonu smlouvu, takže se musel z kontraktu vyvázat.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem fotbalistů Plzně se stal Pivarník

U "Klokanů" byl Pivarník od předloňského června a postupně jim dokázal vtisknout atraktivní herní tvář. V sezoně 2014/15 obsadil s vršovickým celkem osmé místo v tabulce a v uplynulém ročníku jej dovedl k deváté příčce. "Odejít z Bohemky bylo těžké, protože klub se posouval dál a fanoušci byli fantastičtí," přiznal Pivarník. S vedením Plzně podepsal smlouvu na dva roky s jednoletou opcí.

"Ze sportovního hlediska se odcházelo lehčeji, protože Plzeň je hodně ambiciózní mužstvo, má za sebou čtyři tituly, start v pohárech. Ze sportovního hlediska je to krok dál. Jsem hodně poctěn, že jsem dostal tuhle šanci," uvedl Pivarník, který si do Plzně přivedl do realizačního týmu asistenta Tomáše Truchu a trenéra brankářů Martina Vaniaka. V pozici asistentů zůstávají Pavel Horváth a Zdeněk Bečka.

Součástí dohody mezi kluby je určitá hráčská kompenzace. "Nechceme zveřejňovat konkrétní podobu naší dohody, v principu se však jedná o kombinaci finanční a hráčské kompenzace. Dokud nebude mít Bohemka trenéra, nemá cenu se bavit o konkrétních jménech," uvedl Paclík.

V české nejvyšší soutěži čeká Pivarníka třetí trenérské angažmá, vedle Bohemians koučoval také Sigmu Olomouc. Předtím vedl Jihlavu, s níž postoupil do ligy, a působil rovněž v Prešově, v Saúdské Arábii či jako asistent v Rapidu Vídeň.

První velkou výzvou pro něj bude letní kvalifikace Ligy mistrů. "Není třeba zastírat, že jednoznačným úkolem pro trenéra je postup do základní skupiny jedné z evropských soutěží, ideálně do Ligy mistrů. V české nejvyšší soutěži pak pro úřadující mistry nemůže být jiná meta než obhajoba ligového titulu. Nicméně ve smlouvě nejsou jakékoliv sportovní cíle zakotveny," uvedl Šádek.

"Viktorka je hodně kvalitní mužstvo, co se týká kombinačního fotbalu. Chci, abychom byli ještě lépe kondičně připraveni, takticky, psychicky, prostě ještě vyšší náročnost," dodal Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články