Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň posílí Mihálik. Bývalý jablonecký hráč přichází na roční hostování s opcí

Viktoria Plzeň hlásí třetí posilu pro novou sezonu. Z nizozemského Alkmaaru přichází na roční hostování s opcí dvaadvacetiletý Ondřej Mihálik, bývalý hráč Jablonce. Viktorii již dříve posílil záložník Lukáš Kalvach a obránce Adam Hloušek. Na stopera Jakuba Brabce Plzeň na konci sezony uplatnila opci.

Ondřej Mihálik je novou posilou Plzně
zdroj: fcviktoria.cz

Mihálik do Alkmaaru přestoupil v lednu 2018 z Jablonce, ale hned na začátku nového angažmá si přetrhl vazy v koleně a chyběl několik měsíců. Po uzdravení se už do A-týmu neprobojoval a v minulém ročníku za juniorku AZ absolvoval ve druhé lize 22 zápasů, vstřelil čtyři góly a přidal dvě asistence.

"Je to pro mě obrovská motivace, beru to velmi pozitivně a jako další krok dopředu. Na konkurenci se těším, je dobrá pro vývoj hráče a je v každém klubu," řekl Mihálik.

Za svou přednost považuje univerzálnost. "Nejraději hraji na hrotu, ale nevadí mi naskočit i kdekoliv v záloze. Kam mě trenér postaví, tam se pokusím odvést co nejlepší výkon pro Viktorku, aby byla úspěšná," doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Mihálik během čtyř sezon v české nejvyšší soutěži za Jablonec dohromady odehrál 53 utkání, v nichž si připsal 14 branek a jednu asistenci. "Věřím, že i přes svůj poměrně nízký věk už je komplexním hráčem, co se týče dovedností a zkušeností. Zároveň je využitelný na více postech a přináší do naší ofenzivy kromě rychlosti i další centimetry, což je také důležité," uvedl generální manažer úřadujících vicemistrů Adolf Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články