Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň poprvé v přípravě zaváhala a rodinný duel zvládl kouč Mladé Boleslavi Jarolím

První utkání bez výhry, a navíc dvě vynucená střídání pro fotbalisty Plzně. Viktoria zahájila soustředění v Rakousku remízou 1:1 s rumunským týmem Sepsi. Svěřenci trenéra Michala Bílka ve čtvrtém zápase letní přípravy poprvé nevyhráli. Mladá Boleslav deklasovala druholigové Ústí nad Labem 4:0, domácí kouč Karel Jarolím v rodinném souboji předčil svého syna na lavičce Severočechů Davida.

Gólová radost fotbalistů Plzně v přípravě
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Rumunský soupeř byl důrazný, hodně agresivní. Zvládli jsme to, v určitých pasážích jsme měli mírnou převahu a vytvářeli si šance. Škoda, že jsme jich víc nevyužili a nedali víc gólů," uvedl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Plzeň ve Waidringu na konci první půle poslal do vedení francouzský útočník Jean-David Beauguel hlavou, ale István Fülöp v 70. minutě vyrovnal z přímého kopu. Při zákroku se zranil brankář Jindřich Staněk, kvůli zdravotním problémům před poločasem střídal i kolumbijský záložník Jhon Mosquera. Viktorii v Rakousku ještě čekají utkání s ruskými soupeři Ufou a Tulou.

"Jindra jede do nemocnice na vyšetření, bouchl se o brankovou konstrukci, ale nevím konkrétně, co si udělal. Jhon má menší tržnou ránu pod okem. I z toho důvodu jsme střídali, protože bylo zbytečné, aby zůstával ve hře. Už je ošetřený a uvidíme, jak na tom bude Jindra," přiblížil Horváth.

Premiérový gól v mladoboleslavském dresu vstřelil navrátilec z Turecka útočník Milan Škoda, další branky proti Ústí přidali David Jurásek, Muris Mešanovič a Tomáš Ladra. Tým z města automobilů v přípravě potřetí za sebou zvítězil s čistým kontem.

Přípravné utkání:

Waidring (Rakousko):

Viktoria Plzeň - Sepsi OSK (Rum.) 1:1 (1:0)

Branky: 45.+1 Beauguel - 70. Fülöp.

Sestava Plzně: Staněk (70. Tvrdoň) - Koželuh (71. Řezník), Hejda, Kaša (73. Gabriel), Hybš - Bucha (63. Pachlopník), Ndiaye (71. Janošek), Hlavatý (63. Káčer) - Mosquera (41. Kopic), Beauguel (71. Matějka), Falta (63. Kayamba). Trenér: Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články