Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň po skvělém výkonu roznesla Hradec 3:0, Teplice porazily Boleslav

Plzeň - Plzeňská Viktoria doma vybojovala první tři body v sezoně. Před desetitisícovou návštěvou vyškolila Hradec Králové poměrem třídy 3:0. Mladá Boleslav na rozdíl od Plzně nezvládla generálku na Evropskou ligu, v Teplicích prohrála 1:0.

Plzenští ve svém úvodním ligovém zápase dominovali od začátku zápasu - na rohové kopy již po deseti minutách hry vedli 6:0. Nedlouho poté si pak připsali první gól, to když se Daniel Kolář trefil hlavičkou.

Hradec v prvním poločase hrozil z občasných protiútoků, nicméně měl problémy s finálovou fází a Plzeň si se všemi náznaky šancí dokázala poradit. Po změně stran se hradečtí fotbalisté, poprvé hrající ve formaci 4-2-3-1, kterou jim naordinoval nový trenér Plíšek, pokusili převzít aktivitu a držet míč na svých kopačkách.

Plzeň se však nezatáhla a dokázala vyrážet do častých a účinných přečíslení. Po jednom takovém se stoper Viktorie Procházka objevil až na hranici pokutového území Hradce a našel přesným pasem Bakoše. Útočník pak s přehledem po nádherném brejku zavěsil na 2:0.

Třetí gól si dali hosté sami, když Lindr podběhl centrovaný míč, který se od Poděbradského, tísněného Fillem, odrazil do sítě. Plzeň tak po skvělém výkonu, kdy ani na chvíli nepolevila, porazila Hradec 3:0.

Trenéru Vrbovi se pak velmi vyplatilo střídání Malakjana, za něhož přišel útočník Ďuriš. "Malakjana jsem střídal kvůli výkonu, ale má i zranění. Chtěl jsem tím oživit útočnou fázi. Potřebovali jsme vepředu agresivnější hru a to se nám ve druhém poločasu dařilo," radoval se Vrba. Zvlášť pak ještě pochválil výkon navrátivšího se záložníka Filla, který měl podle něj výborný druhý poločas.

Trenér Plzně Vrba o posilách:

"Noví hráči si ještě musí zvyknout na určité věci. Druhý poločas už ale odehráli podobně jako Pilař s Petrželou."

Mladá Boleslav nezvládla generálku na Twente

Fotbalisté Teplic vstoupili do nové ligové sezony výhrou 1:0 nad Mladou Boleslaví, kterou jediným gólem zařídil bosenský útočník Aidin Mahmutovič. Svěřenci nového trenéra Přerosta přitom doma porazili Boleslav poprvé po pěti letech, a to ještě museli dvacet minut hrát v deseti a čelit penaltě.

Boleslav, která nastoupila bez zraněného kapitána Chramosty, měla optickou převahu jen v prvních dvaceti minutách. Pak již byli mnohem nebezpečnější Severočeši, kteří využívali pomalé obrany Mladé Boleslavi. Tu nakonec překonali nedlouho po změně stran - Vůch z levé strany prostrčil na Mahmutoviče, který usměrnil míč k vzdálenější tyči.

Zápas Teplice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Teplice však dohrávaly zápas v obavách o udržení výhry. Rozhodčí Adámek nejdříve poslal teplického Ljevakoviče do kabin po souboji na polovině hřiště s Nešporem a za minutu nechal Boleslav kopat i penaltu kvůli údajné ruce Rosy. Ten měl nedovoleným způsobem blokovat střelu, záznam však žádný přestupek neprokázal.

Trenér Boleslavi Koubek:

"Konec byl hektický, soupeř to ubojoval, doslova umlátil. Já myslím, že by tomu zápasu slušela remíza. Zranění Rolka mě však mrzí víc než výsledek."

Na pokutový kop šel exteplický Mareš, jenže střelu vychytal brankář Grigar. Boleslav nakonec také v závěru přišla o vyloučeného hráče, v poslední minutě viděl červenou kartu útočník a nová posila Lukáš Magera. Středočeši dokonce dohrávali zápas v devíti, když se při bránění teplického brejku zranil Rolko.

Boleslav prožívá problémy s rozsáhlou marodkou a trenéru Koubkovi v zápase přibyla další starost. "V létě jsme poskládali sestavu, z níž nám teď vypadávají klíčoví a důležití hráči," smutní kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články